Ingrediente prajitura cu morcovi:

 

    3 morcovi potriviti 50g nuci macinate 200g zahar 300g faina 3 oua 5 linguri ulei 1 esenta rom 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 25g margarina 50g ciocolata menaj 1 lingura apa 1 lingurita zahar pudra
Mod de preparare prajitura cu morcovi:

Amestecam ouale intregi cu zaharul cu zahar vanilat pana cand se topeste zaharul si compozitia iese ca o spuma. Dam morcovii pe razatoare mica si apoi ii stoarcem bine in mana. Intr-un vas amestecam faina cu praf de copt, esenta de rom, morcovul ras si nucile macinate apoi adaugam amestecul de ou si 4 linguri de ulei si mestecam cu grija. Va iesi un aluat moale si lipicios. Intr-o tava rotunda, unsa si tapetata cu faina turnam compozitia de prajitura si dam la cuptor pentru 30 min la foc potrivit. Cand s-a racit turnam glazura de ciocolata peste prajitura. Glazura o preparam astfel: punem un vas pe bain-marie si adaugam ciocolata de menaj, margarina, 1 lingura ulei, apa, zaharul praf si lasam la topit.Amestecam pana se omogenizeaza si lasam apoi cateva minute la racit. Turnam peste prajitura si dam la rece
 

 

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com