ghid pentru o viaţă împlinită

5 retete parfumate cu piersici

slide-ul 4 / 5
5 retete parfumate cu piersici:  Tort cu piersici

Tort cu piersici

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort cu piersici:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare

Am mixat ouale cu zaharul si cu sarea timp de 20 de minute, pana cand si-au triplat volumul. Apoi cu ajutorul telului am incorporat faina amestecata cu cacaoa. Am pus intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm tapetatata cu unt si faina. Am dat forma la cuptorul incins la 170 grade C pentru 25 de minute. A iesit o minunatie de blat! Apoi am taiat blatul in 3 si am trecut la prepararea cremei.

Pentru crema am folosit:

  • 1 cutie compot de piersici
  • 800 ml iaurt cu piersici
  • 3 linguri de zahar (optional)
  • eu n-am mai pus zahar caci mi sa parut destul de dulce iaurtul de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina fina
  • 1 plic zahar vanilat

pentru insiropat tortul

  • sucul rezultat din compotul de caise
  • 3 linguri de rom
  • 1 plic zahar vanilat

Piersicile le-am scurs bine de tot, le-am taiat in bucati mai mici, am pastrat 2 jumatati de piersica pentru ornat. Am mixat bine iaurtul de piersici si l-am amestecat cu gelatina hidratata apoi topita pe baie de aburi. Am mixat frisca pana s-a intarit bine de tot, apoi am adaugat-o peste iaurt. Peste acest amestec am pus si bucatelele de piersici si am amestecat usor. Blaturile le-am insiropat cu siropul facut din sucul de compot, rom si zaharul vanilat. Peste prima felie de blat insiropata am pus o parte din crema, a urmat cealalta foaie de blat, apoi iar crema si in final ultima foaie de blat si crema din nou. A rezultat asta: am dat tortuletul la frigider pentru 2 ore, apoi l-am ornat dupa cum m-am priceput eu mai bine, stiti ca eu am o problema cu ornatul.

Pentru ornat am folosit:

  • 200 ml frisca
  • 2 piersici taiate felii
  • sucul de la o portocala+ 3 linguri suc de compot de piersici
  • 1 lingurita de gelatina
  • fructe physallis

Aceasta reteta fost oferita de blogul: andreeachinesefood.blogspot.ro

Voteaza reteta:

Scor: 4.44 din 9 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 retete parfumate cu piersici.

 
Setari Cookie-uri