Un desert excelent cu gust de cafea!
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Pentru blat:
Se pregateste blatul astfel: mixam ouale cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Adaugam treptat uleiul si mixam. Adaugam laptele tinut la temperatura camerei, mixam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se amesteca bine pana cand se obtine un aluat omogen. Adaugam cafeaua racita. Amestecam si rasturnam compozitia intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se coace la 180 de grade, timp de 20-30 de minute. Blatul racit se taie in 2 blaturi.
Pentru crema fierbem laptele cu zaharul. Adaugam apoi amidonul si amestcam bine. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperature camerei. Cand s-a racit amestecam cu untul si mixam. Cu acesta crema se umplu blaturile. Pofta buna!
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)