Un desert excelent cu gust de cafea!

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie
 

Ingrediente necesare pentru prajitura cu cafea:

 

Pentru blat:
    2oua 250 g zahar 300 g faina 130 ml cafea 150 ml lapte 100 ml ulei 60 g cacao 1/2 lingurita bicarbonat 10 g praf de copt
Pentru crema:
    260 ml lapte 2 linguri amidon 260 g zahar 300 g unt zahar vanilat
Mod de preparare prajitura cu cafea:

Se pregateste blatul astfel: mixam ouale cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Adaugam treptat uleiul si mixam. Adaugam laptele tinut la temperatura camerei, mixam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se amesteca bine pana cand se obtine un aluat omogen. Adaugam cafeaua racita. Amestecam si rasturnam compozitia intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se coace la 180 de grade, timp de 20-30 de minute. Blatul racit se taie in 2 blaturi.
Pentru crema fierbem laptele cu zaharul. Adaugam apoi amidonul si amestcam bine. Se ia de pe foc si se lasa  sa se raceasca la temperature camerei. Cand s-a racit amestecam cu untul si mixam. Cu acesta crema se umplu blaturile. Pofta buna!



O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)