4 / 6

Frigarui de pui marinate

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru frigarui de pui marinate:

Pentru marinat:

  • 2 piepti de pui
  • 400 gr iaurt gras
  • 100 ml ulei
  • o lingurita boia iute
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita piper alb macinat
  • o lingurita rozmarin
  • o lingurita maghiran
  • o lingurita usturoi granulat
  • o lingurita oregano
  • o lingurita sare
  • zeama unei jumatati de lamaie
  • coaja rasa de lamaie

Pentru frigarui:

  • 2 cepe taiate in bucati mari
  • ardei gras verde si rosu, taiate in cuburi mari
  • dovlecei tineri, taiati in felii de 1 cm grosime
  • rosii cherry

 

Mod de preparare frigarui de pui marinate:

Pieptul de pui se dezoseaza si se portioneaza in bucati potrivite, de preferinta cuburi.
Iaurtul se mixeaza bine cu uleiul, zeama de lamaie si condimentele, coaja de lamaie.
Se pun bucatile de carne in sos, se acopera cu o folie alimentara si se aseaza in frigider, unde trebuiesc tinute la marinat cel putin 3 ore.

 

Mie imi place sa tin carnea in frigider peste noapte. Frigaruile le asamblez asa: carne, leguma, carne, leguma, carne,leguma, pana ce se umple batul de frigaruie. Le tin pe gratarul incins si uns cu grasime pana ce se s-au facut frumoase si apetisante, fara sa se arda.
Se servesc cu paine prajita pe gratar, salate, orez sau diverse alte garnituri.
Cele din au fost servite cu salata de cruditati si crochete de cartofi.

Pentru a descoperi si alte retete delicioase, accesati blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri