Ingrediente vinete picante cu carne de porc:
    300 g carne de porc  2 vinete mici 1 fir de praz 3 catei de usturoi 6-7 linguri sos de soia sos chilli - dupa gust 1 lingura amidon 1 lingurita zahar jumatate pachet taietei de orez (120g) 1 lingura ulei sare, piper

 

Mod de preparare vinete picante cu carne de porc:

 

Taiem vinetele fasii lungi de 4-5cm si subtiri cam de 1cm. Daca exista samburi in vinete, ii indepartam. Punem vinetele in apa cu sare pentru vreo 30 - 45 de minute. Tocam carnea si o calim intr-un wok cu o lingura de ulei incins. Dupa ce carnea s-a albit, adaugam prazul tocat rondele si amestecam. Punem vinete, scurse de apa, sosul chilli si lasam sa fiarba acoperit vreo 4-5 minute, dupa care adaugam si usturoi pisat. Dizolvam amidonul in 200 ml de apa sau supa de legume/carne, amestecam cu sos de soia, piper, zahar. Turnam acest sos peste vinete si amestecam cateva minute. Daca e nevoie, mai adaugam sare, mie sosul de soia mi s-a parut suficient de sarat. Fierbem noodles-ii in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, ii scurgem si ii asezam pe farfurii. Deasupra lor asezam vinetele si servim imediat. O mancare foarte rapida si extraordinar de buna!

 

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul furnicuti.blogspot.com