Mod de preparare vinete picante cu carne de porc:
Taiem vinetele fasii lungi de 4-5cm si subtiri cam de 1cm. Daca exista samburi in vinete, ii indepartam. Punem vinetele in apa cu sare pentru vreo 30 - 45 de minute. Tocam carnea si o calim intr-un wok cu o lingura de ulei incins. Dupa ce carnea s-a albit, adaugam prazul tocat rondele si amestecam. Punem vinete, scurse de apa, sosul chilli si lasam sa fiarba acoperit vreo 4-5 minute, dupa care adaugam si usturoi pisat. Dizolvam amidonul in 200 ml de apa sau supa de legume/carne, amestecam cu sos de soia, piper, zahar. Turnam acest sos peste vinete si amestecam cateva minute. Daca e nevoie, mai adaugam sare, mie sosul de soia mi s-a parut suficient de sarat. Fierbem noodles-ii in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, ii scurgem si ii asezam pe farfurii. Deasupra lor asezam vinetele si servim imediat. O mancare foarte rapida si extraordinar de buna!
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul furnicuti.blogspot.com