Un desert cu dovleac foarte simplu si delicios!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura de dovleac:
    500 g miez de dovleac 3 oua 7 linguri zahar brun 3 lingurite de scortisoara 200 ml lapte 25 g unt un praf de sare
Mod de prepare prajitura cu dovleac:

Miezul de dovleac se taie in cubulete, dupa care se toarna intr-o cratita. Se adauga apa cat sa acopere cuburile de miez de dovleac si un praf de sare. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 15 minute. Dupa ce dovleacul a fiert, se indeparteaza oala de pe foc si se scurge de apa. Miezul de dovleac se paseaza cu o furculita, pana devine un piure. Intr-un castron, se bat ouale. Se adauga zaharul, scortisoara, nucsoara si laptele. Se amesteca, dupa care se adauga piureul de dovleac. Se unge cu unt o tava, se toarna compozitia si se da la cuptorul incins pentru 45 de minute. Prajitura de dovleac este delicioasa atat calda, cat si rece.