Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort musuroi:
5 oua
| 125 g zahar
| 200 g nuci macinate
| 2 pachete zahar vanilat
| 1 lingura cu virf de faina
| 1 lingurita praf de copt
| 150 g ciocolata amaruie rasa
| 400 ml frisca nebatuta
| 2 pachete intaritor de frisca sau 4 foi de gelatina
| 4 banane
Mod de preparare tort musuroi:
Se bat ouale cu zaharul si un pachet de zahar vanilat si se adauga nucile macinate. Se incorporeaza apoi faina si praful de copt si la final 100 g ciocolata rasa. Se tapeteaza o forma de tort cu hirtie de copt si se toarna aluatul. Se da la cuptorul incins la 180 grade Celsius 30 de minute. Se rastoarna din forma si se lasa sa se raceasca. Intre timp se bate frisca cu cele doua pachete de intaritor si zaharul vanilat. Daca se prefera gelatina, aceasta se inmoaie si se incalzeste la foc mic. Se incorporeaza treptat frisca in gelatina si se da la rece. Cind incepe sa se intareasca, se adauga restul de ciocolata rasa si fructele din compot, fara simburi si scurse bine se suc. Se scobeste blatul, lasindu-se o margine de 2 cm (atentie, nu scobiti prea adinc, sa nu se faca gauri in blat!). Aluatul scobit se sfarama si se pune deoparte. Pe blat se aseaza bananele, curatate si taiate pe lung. Se aseaza apoi crema de frisca, in forma de cupola. Deasupra se aseaza blatul sfarimat. Se mai da la rece citeva ore
O reteta propusa de: carmen duca (karmen_kk)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|