Ingrediente rulouri cu vinete in sos de rosii:
    2 vinete
Umplutura rulouri cu vinete in sos de rosii:

 

    300 g carne tocata
    1 ceapa rasa 2-3 linguri pesmet 4 linguri cascaval ras 1 ou patrunjel sare piper
Sos rulouri cu vinete in sos de rosii:
    5-6 rosii 2-3 catei de usturoi 2 linguri ulei busuioc sare piper

Mod de preparare rulouri cu vinete in sos de rosii:
Sos rulouri cu vinete in sos de rosii:


Usturoiul taiat feliute se caleste usor in 2 linguri ulei. Se adauga rosiile date pe razatoare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga dupa gust sare, piper si busuioc.
Vinetele se taie in felii subtiri, pe lungime si se preasara cu sare. Se prajesc 3-4 minute, in putin ulei, pana se inmoaie. Se scot pe hartie absorbanta.


Umplutura rulouri cu vinete in sos de rosii:


Carnea tocata se amesteca cu sare, piper, patrunjel tocat marunt, cascaval ras, ceapa rasa, ou si pesmet. Din pasta obtinuta se modeleaza forme cilindrice, mici, care se infasoara apoi in felii de vinete. Rulourile se pot lega cu frunze de ceapa verde, se pot prinde cu scobitori sau se pot lasa ca atare. Se aseaza in tava si se toarna sos de rosii peste ele. Se da tava la cuptor pentru 45-50 minute.

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com