2 / 6

Tort ganache

Un tort ciocolatos pentru o ocazie speciala.

Timp de preparare: 90 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort ganache:

  • un blat de tort de tip negresa sau pandișpan cu multa cacao
  • 500 g frisca batuta
  • 2 ciocolate cu peste 65% cacao
  • 300 g zahar
  • 300 ml apa
  • o fiolă de esenta de rom
  • decoruri
  • 2 lingurite pline cu unt.

Mod de preparare tort ganache:

Blatul il face fiecare cum prefera, sau il cumparati de la market, doar să fie un blat cu cacao. Cand este rece, se taie in 3 pe orizontala.
Crema: frisca se mixeaza la viteza 2 sau 3 cu o ciocolata topita intr-o lingurita de unt si eventual 3 linguri de apa (depinde de continutul ei in cacao: daca are mai multa cacao, trebuie si apa, altfel se intareste prea mult). Topitura trebuie sa fie bine racorita, dar totusi incă fluida, si se toarna cate putin, in fir subtire, îin frisca. Va iesi o crema mai moale, chiar daca stă la rece, dar asa este crema ganache. Insa nu va curge pe langa tort.

Siropul: zaharul se pune la ars intr-un ibric de 1 litru, pe foc mic. Se lasa ca zaharul de la fundul ibricului sa devina maro deschis (un strat de maxim 1 cm de zahar ars este de ajuns), apoi se adauga apa si se lasa la foc moale pana cand incepe sa fiarba. Din cand in cand incercati cu o lingura daca mai sunt bucatele de zahar ars lipite de fundul ibricului. Cand siropul este fiert si tot zaharul e dizolvat, se lasa la racorit, apoi se adauga esenta de rom.

Un blat se pune pe un platou rotund (de preferinta cu un diametru cu minim 2-3 cm mai mare decat forma de tort) si se insiropeaza. Apoi asezati inelul formei de tort in jurul blatului, perfect inchis. Puneti jumatate din crema si nivelati. Asezati al doilea blat, insiropati si turnati restul de crema, niveland cu o spatula. Pe deasupra se toarna o glazura calda facuta din a doua ciocolata, topita in a doua lingurita de unt. Nivelati rapid cu o spatula sau un cutit cu lama lata. Dati la rece macar 4-5 ore.

Inainte de a servi, scoateti inelul de la forma de tort, uniformizati crema de pe lateral, ornati dupa dorinta (eu am folosit ornamente din comert) si serviti.

O reteta propusa de: Oana Durican (Oana_Durican_1)

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri