Puiul cu lamaie si ardei iute gatit pentru un pranz de sambata a fost o improvizatie de moment, sau mai bine zis o inspiratie de moment, pentru ca rezultatul s-a dovedit a fi excelent.

Ma aflam in fata unei tavi plina cu pulpe de pui dezosate si ma gandeam cum sa fac sa iasa gustoase, dar cel mai important sa nu muncesc mult :) ... deh, lenea asta ... :

Si am inceput sa deschid dulapurile si frigiderele sa vad ce materie prima gasesc .

Ingrediente pui cu lamaie si ardei iute:
    3 ardei iuti 2 linguri sos de soia 1 lamaie 1 ceapa alba putin piper sare patrunjel 2 linguri ulei de samburi de struguri

 

Mod de preparare pui cu lamaie si ardei iute:

 

Si ... toate astea (ardei, sos de soia,  lamaie, ceapa, piper, sare, patrunjel, ulei de samburi de struguri) au mers in tava, peste pui, bineinteles curatate si taiate corespunzator, unde e cazul: ardeii feliute subtiri, ceapa rondele si lamaie in sferturi de feliuta.

Am acoperit cu folie de aluminiu tava si am bagat-o la cuptor, la temperatura de 175 grade. Dupa vreo 30 de minute, am scos folia si am mai lasat in cuptor inca 30-40 de minute.

Si gata! Repede si buuunnnn! ;)

 

Mai multe retete delicioasa puteti descoperi pe blogul  Oanei Savu