5 retete fast food gatite la tine acasa

Pizza la gratar pe blat de dovlecei

Pizza la gratar pe blat de dovlecei

1 / 5

Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pizza la gratar pe blat de dovlecei:

  • 1 dovlecel putin mai mare
  • putina pasta de tomate
  • oregano
  • masline
  • salam picant
  • cascaval
  • ulei de masline


Mod de preparare pizza la gratar pe blat de dovlecei:

Am facut mai intai focul in gratar si dupa ce l-am pornit, l-am inchis si am intrat in casa sa prepar pizza. Dovlecelul l-am taiat in rondele usor oblice, astfel incat sa maresc cat mai mult suprafata. Am uns fiecare feliuta cu putin ulei de masline, apoi cu putina pasta de tomate. Am sarat usor si am presarat din belsug oregano - mie imi place mult. Am presarat putine masline taiate, am pus peste feliutele de salam si cascavalul. Am pus feliutele astfel pregatite pe gratar si le-am lasat acolo pentru aproximativ 20-30 de minute. Mi-a placut la nebunie aceasta varianta rapida si usoara de pizza.

O reteta excelenta oferita de amainbucatarie.blogspot.com.

Shaorma cu lipii libaneze

Shaorma cu lipii libaneze

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru shaorma cu lipii:

  • 1 piept de pui
  • 4-5 cartofi
  • 1 ardei gras
  • castraveti murati
  • ketchup
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • maioneza cu usturoi
  • lipii

Mod de preparare shaorma cu lipii:

Pieptul de pui taiat fasii, se frige pe grill sau gratar ori se prajeste in putin ulei. Se sareaza si pipereaza. Cartofii se curata, se spala, se taie fasii subtiri si se prajesc in ulei. Ardeiul gras si castravetii se taie in felii subtiri.
Se unge lipia cu maioneza, se aseaza apoi cantitatile dorite de carne, cartofi, ardei gras, castraveti, ketchup si condimente dupa gust. Se ruleaza strans si se serveste. Pofta mare!

O reteta propusa de blogul http://truedelights.ro/

Burgeri

Burgeri

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru burgeri:

Am luat 1,5 kg carne tocata de vitel si am amestecat-o cu 1 ceapa tocata marunt si calita cu un praf de sare intr-o lingura de ulei de masline pana devine sticloasa, 1 ou, 4 linguri de sos de soia, 4 linguri de lapte si piper proaspat macinat.

I-am format (au iesit 10 bugeri grosuti de vreo 2 cm), i-am uns cu putin ulei de masline si i-am bagat la frigider pana a doua zi cand urma sa sfaraie pe gratar. (asta ii ajuta sa devina fermi si sa nu se dezintegreze pe gratar).

In ziua cu pricina. au sfarait pe gratar vreo 8 minute pe fiecare parte (aici tre' sa fiti pe fata, ca in functie de cat e de fierbinte sau nu gratarul, timpul poate sa difere putin).

I-am servit pe chifle rumenite si ele putin pe gratar, cat sa fie putin crocante, putina maioneza, o frunza de salata, inele de ceapa, niste felii de castraveciori acri si ketchup picant.

O reteta recomandata de blogul www.leblogpiquant.com

Spaghetti cu pui si ardei

Spaghetti cu pui si ardei

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru spaghetti cu pui si ardei:

  • 400g spaghetti
  • 400g piept de pui
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 4-5 linguri sos de soia
  • ulei
  • ghimbir
  • sare, piper.

 

Mod de preparare spaghetii cu pui si ardei:

Fierbem spaghettele in apa cu putina sare iar dupa ce sunt gata fierte, le lasam la scurs. Intre timp pregatim sosul.
Taiem ceapa pestisori si o calim in putin ulei. Dupa 4-5 minute adaugam si ardeiul taiat feliute subtiri. Amestecam bine. Le lasam impreuna sa se caleasca vreo 10-15 minute dupa care adaugam si pieptul de pui taiat fasii subtiri. Adaugam ardeiul iute taiat foarte marunt si sosul de soia. Condimentam si dam focul la mare, amestecand continuu.
Dupa ce pieptul de pui e gata, luam sosul de pe foc si il amestecam cu spaghettele scurse.
Pofta buna!

O reteta propusa de blogul meosiris.blogspot.de

Pui picant

Pui picant

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui picant:

  • 6 aripi de pui
  • 2 lingurite sos de soia
  • 14 ardei iuti uscati
  • 1/2 lingurita sare
  • piper Sichuan
  • 150 g ulei de arahide sau ulei vegetal pentru prajit
  • de asemenea mai avem nevoie si de 10-15 arahide crude

Mod de preparare pui picant:

Modul de preparare este simplu, insa s-ar putea sa va deranjeze mirosul degajat de ardeii iuti...Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos de soia si se lasa la frigider pentru 20 de minute. In wok sau intr-o tigaie normala, incingem uleiul de arahide si adaugam boabele de piper Sichuan (atentie, la ulei!). Apoi se adauga si ardeii intregi, iuteala lor se va raspandi in tot uleiul si il va face picant, dar va emana un miros la fel de picant. In foarte scurt timp, cateva secunde chiar, ardeii vor capata o culoare maro, este timpul sa-i scoatem din tigaie si sa adaugam aripioarele de pui. Aripioarele se prajesc bine in ulei, apoi se adauga din nou ardeiul si piperul scos mai devreme din tigaie. Cand aproape este prajit puiul, adaugam arahidele crude. Mai lasam pe foc pret de 1 minut pana se prajesc si arahidele si scoatem totul pe servetele de hartie. Se servesc in cosulete de rachita sau bambus tapetate cu servetele de hartie. S-ar putea sa vi se para mult 14 bucati de ardei iute, dar nu sunt atat de multe pentru acest tip de mancare, aripioarele mele au fost cu gust iute-mediu, deci se pot pune si mai multi ardei.
Pot face fata chiar concurentei aripioarelor picante de la fast food!

Pe blogul andreeachinesefood.blogspot.ro veti descoperi si alte retete chinezesti delicioase.

Pizza la gratar pe blat de dovlecei
Shaorma cu lipii libaneze
Burgeri
Spaghetti cu pui si ardei
Pui picant

Rezumat

Daca iti iubesti mancarea de tip fast food, desi esti constienta ca nu este cea mai sanatoasa varianta pentru tine si familia ta, de ce nu incerci sa o prepari acasa? Astfel, poti controla cantitatile de ingrediente, calitatea ingredientelor si vei econimisi si bani. Iata cateva idei de retete de fast food pe care le poti prepara acasa!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri