Paste cu vinete, o gustare perfecta pentru cina!

Dificultate: redusa

 

Ingrediente necesare pentru paste cu vinete:

 

    3 vinete mari 400g paste scurte (fusili) 100g crema de branza 50g parmezan ras 2 catei de usturoi 2 linguri pasta de tomate 1 lingurita oregano uscat 50g unt 2 linguri pesmet sare piper

 

Mod de preparare paste cu vinete:

 

Vinetele se spala,se taie pe lung in felii, se presara cu sare. Se lasa sa se scurga, circa 30 de minute, dupa care se spalacu apa fierbinte si se lasa sa se scurga bine de apa. Pastele se fierb in apa cu 1 lingurita de sare. Dupa ce au fiert,  se scurge de apa si  se amesteca cu untul topit. Feliile de vinete se asaza pe fundul unei tavi mai adanci, unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi se adauga uniform  Se amesteca crema de branza cu pasta de tomate, se adauga oregano, cateii de usturoi tocati
marunt, sucul de rosii si parmezanul. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna uniform peste paste. Tava se da la cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand mancarea s-a rumenit. Se scoate tava din cuptor si se serveste cald ornat cu feliute de rosie si frunze de patrunjel .