Iti propunem o gustare deosebita si usoara: paste cu vinete.
Paste cu vinete, o gustare perfecta pentru cina!
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru paste cu vinete:
3 vinete mari
| 400g paste scurte (fusili)
| 100g crema de branza
| 50g parmezan ras
| 2 catei de usturoi
| 2 linguri pasta de tomate
| 1 lingurita oregano uscat
| 50g unt
| 2 linguri pesmet
| sare
| piper
Mod de preparare paste cu vinete:
Vinetele se spala,se taie pe lung in felii, se presara cu sare. Se lasa sa se scurga, circa 30 de minute, dupa care se spalacu apa fierbinte si se lasa sa se scurga bine de apa. Pastele se fierb in apa cu 1 lingurita de sare. Dupa ce au fiert, se scurge de apa si se amesteca cu untul topit. Feliile de vinete se asaza pe fundul unei tavi mai adanci, unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi se adauga uniform Se amesteca crema de branza cu pasta de tomate, se adauga oregano, cateii de usturoi tocati
marunt, sucul de rosii si parmezanul. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna uniform peste paste. Tava se da la cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand mancarea s-a rumenit. Se scoate tava din cuptor si se serveste cald ornat cu feliute de rosie si frunze de patrunjel .
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|