5 / 6

Tarta de Visine

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta de visine:

Aluatul:

  • 350 g faina
  • 220 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri de apa

Umplutura:

  • 200 g zahar + 1 lingura pentru ornat
  • 800 g visine intregi (raman cam 650-700g dupa ce le curatati samburii)
  • 3 linguri amidon
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • 30 g unt
  • 2 - 3 linguri lapte

Mod de preparare tarta de visine:

Si acum sa ne apucam de treaba, pregatind aluatul. Intr-un bol amestecam faina cu untul si zaharul. Adaugam si putina apa, cat sa se formeze un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Nu trebuie framantat, doar pana se incorporeaza toata faina. Impartim aluatul in doua, o parte mai mare pentru pus in tava si una mai mica pentru ornat (raportul sa fie cam 60 - 40). Invelim fiecare parte intr-o folie de plastic si dam la frigider 15 - 30 minute, cat timp pregatim umplutura.
Visinele curatate de samburi le maruntim putin cu piciorul vertical al mixerului, dar putin, cat sa ramana si bucati intregi sau aproape intregi. Adaugam zaharul, amidonul, zaharul vanilat, sarea si zeama de lamaie. Amestecam bine si lasam deoparte, pana pregatim tava de tarta.
Bucata cea mare de aluat o vom intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la dimensiunea dorita. Operatiunea trebuie facuta destul de repede, pentru ca aluatul sa nu se moaie si sa devina lipicios. Daca in schimb este prea sfarmicios, si se despica la capete cand il intindem, inseamna ca are prea multa faina. Asa ca ii mai punem 1-2 linguri de apa, il mai framantam putin si il mai lasam 5 minute in frigider.
Asezam aluatul in tava, aranjam sa fie si pe pereti si turnam umplutura in tava. Aici noi am gresit putin, adica am pus cam multa umplutura. Este bine sa lasati cel putin o jumatate de centimetru fata de marginea de sus a tavii atunci cand puneti umplutura, pentru ca zigzagul pe care il vom face va apasa si e posibil sa dea pe afara sos de visine
Si ca tot am adus vorba de zigzag, este momentul sa il pregatim din bucata mica de aluat care ne-a ramas. Intindem pe o suprafata presarata cu faina pana cand avem aproximativ dimensiunea tavii. Cu un cutit ascutit taiem fasii din aluat, pe care le asezam peste tarta, formand acest model. Cu resturile care ne raman, putem sa le reciclam, mai le framantam putin si le intindem iar, pana avem toata tarta ornata.
Ungem fasiile de aluat cu lapte si le presaram cu lingura de zahar care ne-a ramas. In spatul liber, peste visine, punem cate putin unt, din loc in loc. Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru aproximativ 1 ora - 1 ora si 15, pana cand crusta devine aurie. Cel mai bine ar fi sa puneti tava de tarta in tava cuptorului, si sa coaceti asa. Va si mai usor de manevrat, si daca cumva da pe afara umplutura din tarta, veti avea de curatat doar tava aragazului.
Servim simplu, sau langa o cupa de inghetata de vanilie si calculam ca 100 grame au aproximativ 250 calorii, iar o portie in jur de 460 calorii.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri