2 / 6

Pandispan cu visine

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pandispan cu visine:

  • 4 oua
  • 15 linguri cu varf faina
  • 12 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 15 linguri lapte caldut
  • 1 plic praf de copt
  • aproximativ 700-800 g visine fara samburi
  • mirodenii

Mod de preparare pandispan cu visine:

Mixati ouale impreuna cu mirodeniile si zaharul pana se obtine o crema groasa, alba si stralucitoare,astfel veti sti ca s-a topit zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, lapte putin cate putin, iar la sfarsit, se incorporeaza faina cernuta impreuna cu 1 plic praf de copt
Se va obtine un aluat pufos si aerat,cu o consistenta un pic mai groasa decat cea a aluatului de clatite.
Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz captusita, inclusiv peretii, cu hartie de copt,
Asezati uniform deasupra aluatului, visinele putin scurse. Se da la cuptorul bine incins, cu 15 min inainte de a introduce tava, pentru 35-40 min sau pana ce trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita. Se serveste dupa preferinta, pudrata cu zahar pudra sau simpla. Va iesi o prajitura extraordinar de pufoasa si atat de delicioasa, incat o veti reface mereu.

Aceasta reteta este recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri