Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pandispan cu visine:
- 4 oua
- 15 linguri cu varf faina
- 12 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 15 linguri lapte caldut
- 1 plic praf de copt
- aproximativ 700-800 g visine fara samburi
- mirodenii
Mod de preparare pandispan cu visine:
Mixati ouale impreuna cu mirodeniile si zaharul pana se obtine o crema groasa, alba si stralucitoare,astfel veti sti ca s-a topit zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, lapte putin cate putin, iar la sfarsit, se incorporeaza faina cernuta impreuna cu 1 plic praf de copt
Se va obtine un aluat pufos si aerat,cu o consistenta un pic mai groasa decat cea a aluatului de clatite.
Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz captusita, inclusiv peretii, cu hartie de copt,
Asezati uniform deasupra aluatului, visinele putin scurse. Se da la cuptorul bine incins, cu 15 min inainte de a introduce tava, pentru 35-40 min sau pana ce trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita. Se serveste dupa preferinta, pudrata cu zahar pudra sau simpla. Va iesi o prajitura extraordinar de pufoasa si atat de delicioasa, incat o veti reface mereu.
Aceasta reteta este recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro