De mult planuiesc tarta asta. Din moment ce humus = BUUUN si legume (rosii, vinete, dovlecel etc.) rumenite la cuptor = BUUUUN si tarta = BUUN si USOOOR, e evident ca tarta asta trebuie sa fie ceva de vis. Non?


Ingrediente tarta cu humus si legume:
    conserva de naut iaurt ulei de masline extra-virgin suc de lamaie sare piper chimion vinete rosii dovlecel ceapa rosie usturoi aluat de foietaj
  Mod de preparare tarta cu humus si legume:

In varianta ideala, in care as fi avut timp si nu mi-ar fi stat foamea-n gat, i-as fi facut un blat cu ulei de masline, care sa-i scoata in evidenta aromele mediteraneene si mai mult. Dar nu traim intr-o lume ideala, asa ca am dezghetat niste aluat de foietaj si l-am rumenit in cuptor vreun sfert de ora, pana s-a desprins intr-o mie si una de foite subtiri si aurii. (please, do not judge me - ala care nu intra niciodata in criza de timp si de hipoglicemie sa dea primul cu piatra)

Intre timp, am mesterit un humus dintr-o conserva de naut (400g) + 2 linguri de iaurt + 3 linguri de ulei de masline extra-virgin + suc de lamaie (o lamaie) + sare, piper si un praf de chim

Intr-o tava am aruncat 1/2 de vanata, 3 rosii si un dovlecel, toate taiate in felii subtiri si o ceapa rosie taiata-pestisori. Am zdrobit 3 catei de usturoi si i-am amestecat cu 4 linguri de ulei de masline + sare & piper. Apoi am tavalit legume prin uleiul usturoiat si le-am dat la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 minute, pana s-au rumenit frumusel pe toate partile :)

Acum, asamblarea: tarta se mozoleste cu un strat de humus si peste, se aseaza legumele coapte. Niste fulgi de ardei uite presarati desupra au mers la fix, dupa parerea mea picanta :p

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com