Acest desert s-a nascut din nevoia de a consuma o punga de aluat din congelator, care se cam invechea pe acolo. Cum baclava mai facusem si parca nu aveam chef sa facem iar, si pentru ca prin congelator ocoleam si o punga de mere razuite, am decis sa eliberam spatiul si sa le transformam intr-un desert bun de tot. Ideea cu impachetatul trigoanelor mi-a venit browsuind pe net, ca altfel le ziceam strudele :)) Intamplator au iesit de post, dar asta nu a afectat cu nimic gustul si dulceata trigoanelor. Pe viitor poate incercam unele cu branza sau cu carne :)

Ingrediente trigoane cu mere( 9 bucatie):
    1 pachet foi de placinta  3 - 4 mere razuite (ca fie cam 250 g) 100 g zahar 30 g nuci 1 lingurita scortisoara 1 lingurita coaja de lamaie cu zahar 1 pliculet zahar vanilat 100 - 120 g unt, margarina sau ulei
Optional ingrediente pentru sirop trigoane cu mere:

 

    150 g zahar 200 ml apa 1 pliculet zahar vanilat zeama de lamaie (jumatate de lamaie)

 

Mod de preparare trigoane cu mere:

 

Merele razuite se lasa sa stea putin, apoi le stoarcem bine de zeama de lamaie lasata si le calim cateva minute impreuna cu zahar. Cand se mai racesc, adaugam nuca tocata, scortisoara, zahar vanilat si coaja de lamaie si amestecam. Cele 100-120 g de unt(margarina) le topim intr-o craticioara, la foc mic, fara sa ajunga sa fiarba. Decongelam pachetul de foi si taiem fasii de 7 - 8 cm latime, adica vom obtine 3 fasii de foi suprapuse. Luam o fasie de aluat si o ungem cu unt topit. Peste ea punem alta fasie, pe care o ungem, iar deasupra a 3a fasie de aluat, la fel, unsa cu unt. Punem o lingurita din umpl

 

 

Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul furnicuti.blogspot.com