Cele mai savuroase deserturi cu cirese

Pandispan cu cirese

Pandispan cu cirese

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pandispan cu cirese:

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 450 gr cirese cantarite fara samburi
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat

Mod de preparare pandispan cu cirese:

Mai intain pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii. Mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana pana ouale devin spuma. Punem uleiul si mixam. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava potrivita tapetata cu hartie de copt si asezam deasupra ciresele.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura in tava pana se raceste usor.
Dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra vanilat apoi feliem si servim. Recunosc ca noi am mancat jumatate de prajitura cand era inca calduta. Cam asa sunt aceste prajituri, le si facem repede dar la fel de repede se si mananca.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro

Prajitura cu cirese si ciocolata

Prajitura cu cirese si ciocolata

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu cirese si ciocolata:

  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • 8 linguri faina
  • 1 vf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 1 cana cirese fara samburi

Mod de preparare prajitura cu cirese si ciocolata:

Intr-un bol se pun: ciocolata neagra maruntita, untul, esenta si laptele. Se pune bolul la microunde si se lasa numai pana se inmoaie toate. Se amesteca bine sa se combine, iar sosul rezultat se lasa sa se raceasca. (Ingredientele se pot topi si pe baie de aburi.)
Separat, se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul, praful de copt.
Se adauga sosul cu ciocolata si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie.
In continuare, folosind mixerul, se incorporeaza ouale, adaugate unul cate unul si mixand cate putin dupa fiecare. Se tapeteaza o tava rotunda ( diametru 20 cm) cu hartie de copt
si se toarna compozitia de prajitura. Ciresele se trec printr-un amestec de zahar pudra (1 lingura) si amidon (1 lingura), pentru a nu se lasa la fundul tavii, apoi se repartizeaza deasupra prajiturii. (Ciresele se pot trece si prin faina.) Prajitura cu cirese si ciocolata se coace la 180 de grade, timp de 25-30 minute.
Se lasa sa se raceasca in tava, se pudreaza cu zahar, apoi se poate portiona si savura.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro

 Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chec cu ciocolata, cirese si alune de padure:

  • 250 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 250 g faina
  • 50 g cacao neagra
  • 150 g alune de padure
  • 200 g cirese fara samburi (eu am avut cirese negre amare)
  • 5 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 praf de sare

Pentru decor: 200 g ciocolata topita + cateva alune taiate grosier

Mod de preparare chec cu ciocolata, cirese si alune de padure:

Untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina. Se adauga zaharul brun, zaharul vanilat si esenta de migdale, se mixeaza din nou, apoi se adauga ouale, nu toate odata, ci pe rand, dupa fiecare ou se amesteca bine pana se incorporeaza in compozitie, apoi se continua cu celalalt ou. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si cacao. Se mixeaza din nou foarte bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari; se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciresele fara samburi. Se amesteca totul usor cu lingura, apoi se pune totul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace in cuptorul incins cam 40 de minute (cuptorul meu coace foarte repede, asa ca l-am tinut mai putin), se face testul cu scobitoarea, se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se toarna ciocolata topita pe deasupra apoi se presara cateva alune de padure peste el.

 

Are un gust superb, o textura tare placuta...

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/

 Cheesecake cu cirese

Cheesecake cu cirese

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu cirese:

pentru aluat: 3 cani de faina (aprox. 250 g), 100 de grame de unt rece, o lingura de lapte, 50 de grame de migdale macinate, 1 ou mare, 150 de grame de zahar, coaja de lamaie si portocala, 1 plic de zahar vanilat, 1/2 de lingurita de praf de copt, un praf de scortisoara.
- pentru topping: 250 g branza de vaci de la piata, 3 linguri de zahar tos, un plic de zahar vanilat, o mana de stafide, un ou, cirese.

Mod de preparare cheesecake cu cirese:

Am framantat rapid aluatul ca sa nu se topeasca untul, acesta trebuie sa ramana tare, chiar daca nu se omogenizeaza bine in restul compozitiei. De fapt, acesta este specificul aluatului de tarta. Apoi am lasat la rece, in frigider, pana cand am facut toppingul.

Am avut cca 250 g de branza proaspata de vaci, am amestecat cu 3 linguri de zahar, un plic de zahar vanilat, un ou si cu o mana de stafide macerate in rom.

Am scos aluatul de la frigider, l-am pus intr-o forma rotunda (in mod normal trebuia facuta foaie, dar fiind moale a trebuit sa-l "aplic" cu degetele) dupa care am pus crema de branza si ciresele spalate si curatate de samburi.

Am dat la cuptorul incins pentru 40 de minute. Este mai greu de verificat cu scobitoarea, asa ca am aproximat ca e gata prajitura cand am vazut-o rumena binisor pe margini.
Dupa ce am scos de la cuptor am lasat-o sa se raceasca in forma, pe un gratar.

Am scos-o prin rasturnare, dezlipind cat mai mult din marginile si din fundul tartei si am pus-o pe un platou. Cand s-a racit complet, am pudrat cu zahar vanilat.

Am portionat si am servit. Vreau sa zic ca mi-a placut foarte mult aceasta combinatie de branza dulce, arome si cirese :)

O reteta recomandata de blogul retete-vechi-si-noi.blogspot.ro

Inghetata cu banane si cirese

Inghetata cu banane si cirese

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata cu banane si cirese:

  • 1 cana de kefir
  • 1 banana mare
  • 1/2 cana de cirese
  • 2-3 lingurite de seminte de chia

Mod de preparare ingheteta cu banane si cirese:

Prepararea e...foarte simpla! Am dat in blender ingredientele, am amestecat in crema obtinuta semintele de chia si am turnat in formele de inghetata. Ce a ramas, am servit pe post de budincuta.
Puteti adauga si miere, mie mi s-a parut suficient de dulce si fara.

Va doresc sa savurati o sumedenie colorata de inghetate toata vara!

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Pandispan cu cirese
Prajitura cu cirese si ciocolata
 Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure
 Cheesecake cu cirese
Inghetata cu banane si cirese

Rezumat

Luna aceasta, profitati de savuroasele ciresele dulci care se gasesc in piata. Pregatiti deserturi dulce-acrisoare pentru intreaga familia. Iata 5 idei de retete cu cirese:

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri