2 / 6

Prajitura cu cirese si ciocolata

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu cirese si ciocolata:

  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • 8 linguri faina
  • 1 vf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 1 cana cirese fara samburi

Mod de preparare prajitura cu cirese si ciocolata:

Intr-un bol se pun: ciocolata neagra maruntita, untul, esenta si laptele. Se pune bolul la microunde si se lasa numai pana se inmoaie toate. Se amesteca bine sa se combine, iar sosul rezultat se lasa sa se raceasca. (Ingredientele se pot topi si pe baie de aburi.)
Separat, se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul, praful de copt.
Se adauga sosul cu ciocolata si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie.
In continuare, folosind mixerul, se incorporeaza ouale, adaugate unul cate unul si mixand cate putin dupa fiecare. Se tapeteaza o tava rotunda ( diametru 20 cm) cu hartie de copt
si se toarna compozitia de prajitura. Ciresele se trec printr-un amestec de zahar pudra (1 lingura) si amidon (1 lingura), pentru a nu se lasa la fundul tavii, apoi se repartizeaza deasupra prajiturii. (Ciresele se pot trece si prin faina.) Prajitura cu cirese si ciocolata se coace la 180 de grade, timp de 25-30 minute.
Se lasa sa se raceasca in tava, se pudreaza cu zahar, apoi se poate portiona si savura.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri