In familia noastra se mananca destul de des ciuperci. Sunt foarte satioase, iar mancarurile pregatite din ele sunt absolut delicioase. Gustul bun al unor mancaruri de ciuperci este dat de cele proaspete, nu de la borcan, dar pot fi folosite si acestea in cazul unui plan de rezerva. Zilele trecute m-am gandit sa fac ceva usor, ce le-ar placea tuturor celor din casa. Asa m-am gandit sa pregatesc aceste pateuri, ce au fost atat de minuntate, incat nu am reusit sa ne saturam de ele. Plus ca interesul de a le gati, era si mai mare, cand mi-am adus aminte de pateurile cu ciuperci de la patiseria Central din Piatra Neamt. Eram curioasa daca imi vor iesi la fel. Chiar si acum uitandu-ma la poze, mi se face gura apa. De asemenea, sunt potrivite pentru un bufet suedez si reprezeinta un aperitiv delicios, alaturi de alte preparate usoare.
Pateuri cu ciuperci – ingrediente:
Pentru a prepara aceste pateuri cu ciuperci vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
foietaj de placinta – un pachet,
| ciuperci proaspete – 700 gr. sau un borcan cu ciuperci deja pregatite (600 gr. ),
| ceapa- 2 buc. potrivite,
| smantana- 3 linguri,
| oua- 2 buc.,
| faina – o lingura,
| marar- o legatura,
| seminte de mac – 2 linguri,
| ulei- 3 linguri pentru calit si putin pentru tava unsa,
| sare si piper dupa gust.
| optional: un varf cutit de chimen.
Din necesarul de ingrediente recomandat veti obtine 6 portii de pateuri cu ciuperci.
Pateuri cu ciuperci - mod de preparare:
1. Foietajul se scoate din folie si se lasa la dezghetat la temepratura camerii sau folosind cuptorul cu microunde la programul de dezghetat.
2. Intre timp, pregatim umplutura, ce trebuia sa iasa destul de cosistenta si bine legata pentru a putea fi intinsa bine pe foaie. astfel ceapa curata si tocata marunt o punem la calit intr-o tigaie cu uleiul incins si o lasam la un foc mic. In acest timp, curatam ciupercile si le tocam marunt, dupa care le putem arunca deasupra cepii si punem un capad deasupra pentru a se inabusi si a da drumul la suc. In momentul, cand devin moi si sucul a iesit, ridicam capacul si le lasam la foc potrivit pana scade apa din ele. In cazul in care se folosesc ciupercile de la borcan, acestea se toaca si ele marunt, apa se pune deasupra lor si a cepei si se lasa la foc potrivit pana scade apa. Cand aceasta a scazut punem smantana, amestecam bine si lasam aprox 5 min. pe aragaz, dupa aceasta inchidem focul. La final punem un ou, faina turnata cate putin si amestecata pentru a nu se forma cocoloase si mararul tocat marunt, si, bineinteles, un varf de sare de cutit si un praf de piper macinat. Iar acum este momentul, celor iubitori de gusturi diferite sa punem si chimenul. Totul se amesteca bine si lasam la racit timp de 5 min.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|