Iata un desert racoritor si crocant: inghetata cu alune de padure!

Dificultate: redusa

 

Ingrediente necesare pentru inghetata cu alune de padure:

 

 

Inghetata:

 

    175 g alune de padure 300 ml smantana 300 ml lapte 100 g zahar brun 3 galbenusuri

 

Sos de ciocolata:

 

    150 g smantana 1 lingurita de cafea instant 100 g ciocolata rasa 1 lingura lichior de alune

 

Mod de preparare inghetata cu alune de padure:

 

Alunele se prajesc intr-o tigaie, fara ulei, pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca, dupa care se toaca grosier, o parte din ele. Intr-o cratita, se incalzesc smantana, laptele si zaharul. Galbenusruli se bat cu un mixer. Se toarna putin sos de smantana fierbinte peste galbenusuri si se continua amestecarea. Se amesteca galbenusurile cu sosul de smantana si se lasa sa fiarba timp de 8-10 minute, pana ce compozitia se ingroasa. Se asaza un bol, desupra unuia plin cu gheata. Crema de oua se toarna in bolul gol, se adauga restul de alune si se lasa sa se raceasca. Toata compozitia se mixeaza cu blenderul pana se omogenizeaza, dupa care se da la congelor. Sosul de ciocolata se prepara astfel: se pune pe foc smantana si cafeaua, pana incepe sa fiarba. Se adauga ciocolata si se sa lasa sa se topeasca complet. Se adauga lichiorul de alune. Cu acest sos de ciocolata se stropeste inghetata cu alune.