Iti recomandam aceaste saratele rasucite, excelente pentru o masa festiva cu care sa ne incantam invitatii.

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 pachet de aluat foietaj
  • 2 oua
  • 100 g telemea de oi
  • seminte de susan si mac
  • 50 g cascaval ras

Mod de preparare:

Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se da prin razatoare telemeaua si apoi se freaca cu un ou si albusul celui de al doilea, pana ce se obtine o pasta cremoasa. Cu aceasta pasta se unge jumatate din foaia de aluat, intinsa pe o planseta, iar cealalta jumatate se indoaie si se acopera partea unsa cu ea. Se preseaza usor cu mana apoi se taie in fasii lungi de 10 cm si late de 1 cm (eu am taiat pe lungimea foii apoi pe jumatate. Se aseaza, intr-o tava, hartie de copt, apoi se pun fasiile taiate si umplute cu branza, dupa ce au fost rasucite usor cu mana, una langa alta. Deasupra se ung cu galbenusul ramas, apoi se presara semintele si cascavalul ras. Se da tava la copt, la inceput la foc iute, apoi dupa cca 10 minute, la foc potrivit si se lasa sa se rumeneasca bine, fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
Pofta buna!

O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)

Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Saratele rasucite.