Ingrediente


Pentru clatite:

    250 ml lapte 150 g faina 3 oua dulceata 2-3 banane cateva picaturi esenta de vanilie unt cat o nuca un praf de sare

Pentru sirop:

    un pahar cu apa coaja si zeama de la o lamaie scortisoara 150 g zahar

Mod de preparare:


Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se adauga incetul cu incetul faina amestecand continuu.Se mai adauga o lingurita de unt si se amesteca din nou.Se unge o tigaie cu putin unt , se incinge iar cu ajutorul unui polonic se pune compozitie in tigaie miscand tigaia astfel incat compozitia sa acopere perfect fundul tigaii.Cand clatita s-a rumenit pe o parte se intoarce si pe cealalta parte si se lasa sa se rumeneasca si pe aceasta.Cand clatita este rumenita pe ambele parti se scoate din tigaie , se aseaza pe o farfurie si se acopera cu un capac sau un prosop.La fel se procedeaza si cu restul de compozitie pana cand o terminam. Cand am terminat cu "confectionarea" acestora trecem sa le umplem.Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni, peste care am pus cateva rondele de banana.
Separat pregatim urmatorul sirop:se amesteca apa cu zeama si coaja de lamaie ,scortisoara si zaharul.Se pune pe foc si se amesteca bine lasand pana se topeste zaharul . Impaturim sub forma de sul fiecare clatita , le punem intr-o tava si turnam siropul peste ele. Dam la cuptor pentru 8-10 min. Servim ca atare sau pudrate cu zahar.

Pofta buna!

 

Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul mmihalache.blogspot.com