ghid pentru o viaţă împlinită

Cartofi noi: 5 retete de sezon

slide-ul 4 / 5
Cartofi noi: 5 retete de sezon:  Cartofi noi la cuptor cu sos tzatziki

Cartofi noi la cuptor cu sos tzatziki

Ingrediente necesare pentru cartofi noi la cuptor cu sos tzatziki:

  • 1 kg cartofi noi, cat mai mici cu putinta
  • 1 lingurita piper
  • o lingurita boia dulce
  • jumatate ceasca ulei ( cam 100 ml)
  • sare dupa gust
  • o legatura marar

Pentru sos:

  • 400 gr iaurt gras
  • 4-5 castraveti , de gradina, micuti, nu din aceia lunguieti de sera
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • o lin gura ulei de masline
  • zeama de lamaie dupa gust.

Mod de preparare cartofi noi la cuptor cu sos tzatziki:

Cartofi se spala foarte bine cu partea abraziva a unui burete curat.
Se scurg de apa si se pun intr-un castron, peste ei se arunca condimentele si uleiul si se amesteca foarte bine.
Continutul se varsa intr-o tava incapatoare si se tin in cuptorul foarte bine incins din'nainte , circa 30-40 min.
Mararul se toaca si se amesteca cu cartofii, cu 10 minute inainte de a-i scoate din cuptor.

Pentru sos, se curata usturoiul si se da pe razatoarea cu ochiuri fine, se poate pune si in presa de usturoi, dar eu prefer prima varianta.Se amesteca bine cu putina sare si uleiul de masline, se va obtine o pasta fina, asemanatoare cu o maioneza.Castravetii se spala si se rad tot pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se storc foarte bine de zeama si se pun in castron , peste usturoi.Se adauga si iaurtul, se omogenizeaza compozitia si se asezoneaza la sfarsit cu zeama de lamaie dupa gust, in general, cam o lingurita ar fi suficienta.

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Voteaza reteta:

Scor: 4.6 din 10 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cartofi noi: 5 retete de sezon.

 
Setari Cookie-uri