Iata o reteta de tort din legume ce merita incercata.
Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
4 linguri unt topit
| 2 dovlecei
| 1 morcov mare
| 2 cartofi
| 1/3 pahar faina
| 1/2 lingurita sare
| 2oua
Pentru umplutura:
200 g mozzarella
| 3 rosii
| 100 g fasole verde
| ulei
| 1 lingurita busuioc
| 1 lingura marar taiat marunt
| sare
| piper
| 1 lingura faina
| 1 oua
| 2 catei de usturoi
| 1/2 pahar lapte
Mod de preparare:
Am pregatit o forma de copt cu diametrul de 24 cm. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Se unge forma de copt cu unt si se presara cu pesmet. Pentru blatul din legume procedam asa: dam toate legumele prin razatoare, adaugam faina, untul topit, sare, 2 oua batute si omogenizam. Asezam compozitia in forma de copt in strat uniform, imbracand bine peretii formei de copt. Dam la cuptor 20-30 de minute. Pregatim umplutura: fierbem fasolea verde, o scurgem de zeama. Rosiile le taiem felii si le calim in ulei, adaugam fasolea, busuiocul, mararul taiat marunt, usutroiul pisat, sare si piper. Peste blatul din legume adaugam mozzarella data prin razatoare, apoi rosiile calite. Oul ramas il mixam cu lapte, faina si il adaugam peste stratul de rosii. Se mai coace la 180 de grade, inca 30 de minute.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |