O reteta deosebita pe care am pregatit-o pornind de la provocarea lunii pe care a lansat-o Furnicuta Boscodina. Am tot dezbatut ce sa gatim, alegerea nu a fost usoara, dar pana la urma am obtinut o reteta delicioasa, care, desi nu este saraca in calorii, are alte puncte forte. Stim bine ca nucile sunt un aliment important, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin, asa ca nu trebuie sa le excludem dintr-o dieta echilibrata. La fel, pastele integrale au fibre si ne ofera energie pentru un timp indelungat, datorita indicelui glicemic mai mic.
Pentru 2 portii avem nevoie de:
200 g paste integrale
| 100 g nuci
| 6 - 7 linguri ulei de masline (am folosit unul cu usturoi, ca sa se potriveasca cu provocarea :) )
| 7 - 8 catei de usturoi
| 40 g parmezan
| 1 legatura patrunjel
| sare, piper
Mod de preparare:
Punem la fiert o cantitate mare de apa, cu putina sare in care vom fierbe pastele conform timpilor indicati, pentru a le obtine al-dente. In acest fel amidonul continut in paste nu se gelatinizeaza si va fi eliberat lent, evitand astfel cresterea rapida a glicemiei.Curatam usturoiul, si il punem la calit in 3 linguri de ulei. Cum unii catei erau mai mari, am preferat sa ii tai pe jumatate, ca sa se gateasca uniform. Din cand in cand adaugam putina apa peste usturoi, punem capacul si ii lasam sa fiarba pana se inmoaie. Jumatate din cantitatea de nuci o maruntim in tocatoriar pe restul le dam la cuptor 5 minute, pana incep sa miroasa frumos :)
Cand usturoiul este facut, pastram cativa catei pentru decor, iar pe restul ii zbrobim cu o furculita. Incingem restul de ulei, adaugam piureul de usturoi si nucile macinate. Calim cateva minute, adaugand si apa daca sosul devine prea uscat. Nucile ramase le taiem grosier si le adaugam peste sos, impreuna cu usturoiul ramas si patrunjelul tocat. Potrivim de sare si piper, amestecam toate ingredientele, adaugam pastele scurse si oprim focul.
Servim cu parmezan razuit acest deliciu cu nuci si usturoi, care are aproximativ 200 calorii la 100 de grame.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|