Tot aud in ultimul timp vorbindu-se de raw food, hrana vie sau mancare fara foc si am incercat si eu un desert: o tarta cu ciocolata si curmale; n-am folosit lapte, oua, faina, unt, ulei, smantana, zahar, nimic de genul acesta...
Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru crusta avem nevoie de:
1 cana de curmale
| 1 cana de seminte de floarea soarelui
| 2-3 linguri de cacao
Pentru crema:
1/2 cana de miere
| 1 banana
| 2-3 linguri cacao
Pentru ornat:
fructe diverse ( kiwi, in cazul meu).
Mod de preparare:
Maruntim semintele ori cu masina /rasnita, ori le punem intr-un prosop curat si le batem. Pisam curmalele cu furculita cat se poate, apoi cu mixerul, la fel, cat putem, pentru ca e o compozitie mai dura. Amestecam apoi curmalele cu praful de seminte si cacao si cel mai bine framantam cu mainile, pana se face o crusta lipicioasa pe care o punem pe o farfurie sa-i dam o forma sau o punem intr-o forma; eu am facut o inimioara, spre exemplu. Asa zisa crema, am facut-o, amestecand mierea cu banana pisata si cu cacao si am omogenizat cu mixerul. Am turnat crema peste crusta si am ornat cu kiwi. E chiar interesanta, are gust bun si arata senzational!
O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |