2 oua
| 50 g margarina Unirea
| 3 linguri de nuci macinate
| 120 g zahar (eventual pudra)
| praf de copt (eu nu am avut si am folosit amoniu, dar in felul asta gustul de amoniac este pregnant, din pacate)
| zeama de lamaie
| zahar vanilat
| arome
| 5 patratele de ciocolata 55% cacao
| 2 linguri de faina
| o lingura rasa de cacao
| 2-3 linguri de apa sau de lapte.
Mod de preparare:
Se freaca margarina spuma cu 60 g zahar pana se topeste zaharul. Dupa aceea se adauga nuca, praful de copt, zeama de la o lamaie, aromele si se omogenizeaza din nou, apoi se toarna in ploaie faina amestecata cu lingura de cacao si la urma albusurile bezea, incorporate usor, de sus in jos.
Am pus hartie de copt intr-o tava de cozonac de Jena (prefer vasele de Jena, pt ca am cuptor electric si astfel copturile nu se ard), am uns cu ulei si am turnat compozitia. Aluatul iese mai tare decat la pandispan, dar curge, totusi. Am lasat focul la 170 de grade cam 20 de minute apoi am facut "crema": galbenusele se freaca spuma cu restul de zahar si se toarna pe deasupra prajiturii inainte de a fi complet coapta, apoi se mai lasa 5-10 minute in cuptor.
Cand este gata se scoate tava si se lasa prajitura sa se raceasca in tava. Cand este rece se pune pe deasupra o glazura facuta din ciocolata topita in 2-3 linguri de apa sau lapte.
Este o prajitura fina si gustoasa, un fel de ruda aristocatica a negresei. Daca doriti, puteti adauga si o mana de visine conservate in blat.
Pofta buna! :)
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|