Ingrediente:
crenvursti / carnaciori afumati – 600 g
| foietaj de aluat- o punga (800 g)
| ou- 1 buc
| seminte de mac- 50 g
Portii: 8
Mod de preparare:
Pentru un pachetel la un drum mai lung sau o gustare rapida pentru cei mici , acesti crenvursti in foietaj sunt bineveniti. Copiilor le va placea combinatia dintre carne si aluat, fiind si satioase. De cateva ori am adoptat stilul bufetului suedez pentru o masa de copii, deoarece nevand stare de a sta la masa linistiti, prefera sa ciuguleasca si atunci trebuie sa le oferi ceva consistent. Marele avantaj este rapiditatea pregatitii lor, cat si gustul bun.
1. Pentru inceput, punem la dezghetat aluatul .Acest lucru il putem face mai din timp. Desfacem foile si le intindem pe masa. La margine punem unul in capatul celuilalt cati crenvursti sunt necesari (aprox 3), si rulam pana in punctul cand sunt acoperiti . Cu un cutit taiem foietajul si rulam astfel in continuare pana se consuma toti crenvurstii si tot aluatul.
2. Apoi ruladele formate le taiem la cate o distanta de 4-5 cm, astfel ies rulouri mici. Le asezam pe o tava cu hartie pentru copt, iar la final le ungem cu oul batut bine. Presaram pe fiecare rulou cate putin mac si la dam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 min.
3. Se scot si se lasa pe un platou pentru a se raci, in acest timp putand fi date cu putin ulei pentru a fi lucioase.
Va urez pofta buna!
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|