O reteta simpla si gustoasa de crenvursti in foietaj

Ingrediente:

  • crenvursti / carnaciori afumati – 600 g
  • foietaj de aluat- o punga (800 g)
  • ou- 1 buc
  • seminte de mac- 50 g

Portii: 8

Mod de preparare: Crenvursti in foietaj. Reteta crenvursti in foietaj

Pentru un pachetel la un drum mai lung sau o gustare rapida pentru cei mici , acesti crenvursti in foietaj sunt bineveniti. Copiilor le va placea combinatia dintre carne si aluat, fiind si satioase. De cateva ori am adoptat stilul bufetului suedez pentru o masa de copii, deoarece nevand stare de a sta la masa linistiti, prefera sa ciuguleasca si atunci trebuie sa le oferi ceva consistent. Marele avantaj este rapiditatea pregatitii lor, cat si gustul bun.

1. Pentru inceput, punem la dezghetat aluatul .Acest lucru il putem face mai din timp. Desfacem foile si le intindem pe masa. La margine punem unul in capatul celuilalt cati crenvursti sunt necesari (aprox 3), si rulam pana in punctul cand sunt acoperiti . Cu un cutit taiem foietajul si rulam astfel in continuare pana se consuma toti crenvurstii si tot aluatul.
2. Apoi ruladele formate le taiem la cate o distanta de 4-5 cm, astfel ies rulouri mici. Le asezam pe o tava cu hartie pentru copt, iar la final le ungem cu oul batut bine. Presaram pe fiecare rulou cate putin mac si la dam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 min.
3. Se scot si se lasa pe un platou pentru a se raci, in acest timp putand fi date cu putin ulei pentru a fi lucioase.

Va urez pofta buna!

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul culinare.tv


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Crenvursti in foietaj.