O reteta savuroasa de macaroane cu carne tocata

Ultimul strat, va fi de paste fainoase. Se adauga restul de cascaval ras si ce a ramas din ouale batute.

Si ce daca suntem niste gurmanzi ! Cateva lingurite de unt proaspat, “aruncate” pe deasupra, unt care se va topi si va napadi macaroanele, asigurand deliciul preparatului. Vasul termorezistent se introduce in cuptorul incins, al aragazului, la foc potrivit. Se urmareste, prin geamul cuptorului aragazului, rumenirea preparatului.

Macaroanele, scoase din cuptor, se lasa sa se odihneasca 10 minute, timp in care grasimea, in care au fiert, in cuptor, va intra in ingrediente si le va face fragede. Macaroanele cu carne se servesc calde, pe farfurii incalzite. Deasupra, se pune suc de rosii, din cel facut de sotia mea, in toamana trecuta.

Doar pentru gurmanzii curiosi ! Daca esti curios(a), cum se pregateste sucul de rosii, gasesti reteta pe acest blog. 8) Merge sa folosesti si sucuri de rosii (preparate prin retete sofisticate, avand denumiri fanteziste), cumparate din market, dar gustul difera. Mie unul, mi se pare esential, sa folosesc in aceasta reteta, numai sucul de rosii facut de sotia mea.

In sezon, se servesc cu aceste macaroane, muraturi taranesti de vara (castraveti si varza), facute rapid, la soare. Reteta este pe acest blog, dar numai pentru pofticiosi. 8)

Nu uitati de un paharel de vin rosu, demidulce. Nu ca n-ar merge si o bere rece sau un pahar de vin alb, demisec, rece.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Faceti-va toate poftele culinare ! Veti vedea ca daca dupa mesele copioase, nu veti ezita sa iesiti la o plimbare, sub clar de luna, nici nu conteaza o masa copioasa. Este sezonul cand teii sunt infloriti si mirosul lor bestial, in special dupa ploaie, va poate scoate din cotidian, va alunga stresul si va face dornici de a lua in piept, a doua zi, aceeasi activitate care va asigura traiul.

Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul muncaprotejata.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri