O reteta savuroasa de macaroane cu carne tocata

Imi place bucataria romaneasca, invatata de la bunici si parinti, prinsa in zbor de pe la pensiunile taranesti sau de la serbarile campenesti, in aer liber, din vremea copilariei mele.

Nu cumpar niciodata carne, gata tocata. Neincrederea in comercianti, in general, ma face sa fiu, poate nedrept si cu fetele de la macelaria, de unde cumpar carne. :(

Cand cumpar carne de porc sau/si vitel, aleg, din priviri, bucata de carne pe care o doresc, la 1-1,5 Kg si zambind frumos, rog fetele sa o toace la masina electrica, cu sita mare. Cand fac macaroane cu carne de curcan sau de pui, cumpar piept/ pulpa de pasare, iar carnea o toc acasa, la masina manuala, de tocat carne.

Carnea tocata, se caleste in ulei de floarea soarelui, impreuna cu 2-3 catei de usturoi si 2-3 cepe, tocate marunt. Se pune sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinate, cimbru uscat, dupa gust. La carnea de porc sau de vitel, merge si boia de ardei dulce si boia de ardei iute. Carnea tocata nu trebuie facuta prea tare. La fel si ceapa. Preparatul va fi pus in cuptor, unde coacerea va fi exact cat trebuie.

Telemeaua si cascavalul se dau pe razatoarea mare. Nu va zgarciti, la branza. :P Se bat bine, cu telul sau cu furculita, 3 oua proaspete, de gaina. Nu-i obligatoriu, dar este atat de bun … ! Un gurmand adevarat, nu va rezista ispitei si va pune in oul batut, 2-3 linguri de smanatana grasa, cumparata de la precupete, din piata si pentru a nu fi prea gros amestecul, va adauga si 50 de ml. (un paharel) de lapte dulce.

Pastele fainoase se fierb (in apa rece, adusa la fierbere, in care s-a adaugat o lingurita de sare grunjoasa si 1-2 linguri de ulei de masline), atata timp cat scrie pe pachetul cumparat din market.

Pentru gurmanzi adevarati ! Gospodine, nu ezitati, sa faceti paste fainoase in casa. Nu veti regreta. Reteta, pentru paste de casa, cu alta ocazie. :( :) Pastele fainoase, fierte, se scurg de apa, intr-o sita. Pastele se pun intr-un vas de ceramica, termorezistent, uns cu unt, cumparat de la ciobani.

Pentru cei mai putin pretentiosi ! Se poate folosi ulei de masline sau ulei de floarea soarelui, pentru a unge vasul. Peste macaroane se aseaza carnea tocata, calita.

Numai pentru cei mai pretentiosi gurmanzi, dintre noi ! Peste carnea tocata, se aseaza felii subtiri de ciuperci albe. Nu-i obligatoriu, dar este deosebit de gustos.

Este randul branzei rase, sa fie pus in strat, in vasul de ceramica. Se adauga si cateva firisoare de cascaval ras, verdeata tocata fin si jumatate din ouale batute, amestecate cu smantana si

lapte dulce.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri