Pentru aceata reteta am folosit portie dubla de ingrediente pentru ca am dorit ca prajitura sa fie mai inalta.


Ingrediente:

    150 g unt 250 g zahar 200 g ciocolata amaruie 3 oua 350 g faina 2 plicuri zahar vanilat 1 praf de copt

Pentru glazura:

    5 linguri cu zahar 3 linguri cu apa 3 linguri cu ulei 3 linguri cu cacao

Pentru decor:

    nuci prajite biscuiti(eu am folosit biscuiti digestivi)

 

Mod de preparare:


Untul moale(de la temperatura camerei)se amesteca cu zaharul si se bate bine .Topim ciocolata pe baie de apa iar apoi o incorporam in crema de unt.Mixam bine si adaugam apoi ouale,zaharul vanilat si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt turnam in ea compozitia de mai sus si dam la cuptor pentru circa 30-40 min(depinde de cuptor).Facem testul scobitorii , verificand astfel daca prajitura este bine facuta.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pentru glazura:Intr-o craticioara punem ingredientele pentru glazura si dam la foc mic.Amestecam continuu si lasam pana cand se ingroasa.Glazura se lasa sa se racoreasca putin apoi se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece, pana se intareste. Se orneaza cu nuca prajita pisata amestecata cu biscuiti faramitati.

 

Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul mmihalache.blogspot.com