Ingrediente necesare pentru salata Caprese:
- o punga cu mini bile de mozzarella (erau 20 parca)
- 20 de rosii cherry
- frunze de busuioc
- sare, piper, oregano (optional)
- o portocala (sau gref - pentru o suprafata mai mare)
- sabii pentru aperitive
Mod de preparare salata Caprese:
Taiem un capat al portocalei, astfel incat sa aiba o suprafata plana, pe care sa stea. O invelim in folie de aluminiu si o asezam pe o farfurie.
Pe fiecare sabiuta (sau scobitoare) infigem cate o bila de mozzarella, o frunza de busuioc si o rosie. Frunzele de la busuiocul nostru erau mult prea mari, asa ca le-am rupt in 2-3 bucati mai mici. Infigem sabia in portocala si repetam procedura pana se umple portocala. Optional, puteti presara putina sare, piper sau oregano peste salata.
Aceasta reteta v-a fost prezentata de blogul furnicuti.blogspot.ro/