O reteta interesanta de pastai murate

Îmi place tare mult fasolea verde, chiar daca - mi se pare mie - nu prea tine de foame. Soiul acela cu pastaia cilindrica mi se pare extraordinar de bun, mai ales pentru reteta despre care am sa va povestesc in continuare. Am facut pastai murate, de data asta cu saramura si fara ardei (toamna trecuta am combinat fasolea verde cu ardei iute si cu fasii de morcov, intr-un fel de salata iutita dar nu foarte picanta, numai buna pentru cucoane).

Intai de toate, mi-am zis ca cel mai bun soi pentru murat este cel cu pastaia tare, ca sa nu risc sa transform muratura intr-o salata inainte de vreme. Asa ca am luat o mana zdravana de pastai și vreo doi ardei iuti, cativa catei de usturoi si ceva frunze de telina.

Am curatat pastaile si le-am pus pentru cinci minute in apa care fierbea cu sare, in proportia obisnuita pentru saramura, adica o lingura de sare la litrul de apa. Le-am scos si le-am pus la scurs, pastrand saramura in care au fiert.


Le-am pus in borcan, in pozitie verticala, strecurand printre pastai ardeii iuti si cateii de usturoi. Deasupra - frunza de telina. Deși muraturile au si marar de obicei, eu nu am pus si am lasat sa se simta doar aroma pregnanta a telinei. Am pus borcanul la temperatura camerei pentru cateva zile, urmarind sa le las atat cat sa isi schimbe gustul, fara sa se tulbure saramura. Atunci le-am trecut la rece, in frigider.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează

Am inceput borcanul dupa alte cateva zile. Pastaile se murasera, aveau consistenta pastelor fierte "al dente", poate o idee mai tari.
Sunt foarte bune, dar ce am constatat este ca nu tin foarte mult, in sensul ca, odata inceput borcanul, e bine să-l lichidați repede, altfel isi cam schimba gustul. Nu stiu daca s-ar rezolva problema daca pun conservant (nu ma incanta deloc adaosurile nenaturale), iar sterilizarea nu e o varianta potrivita pentru conservele in saramura.
Oare din cauza asta sa nu fi gasit eu pe nicaieri retete de pastai murate?

Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul bucatareli.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri