Prajitura raffaello, o prajitura pufoasa si cremoasa.

Timp de preparare: 80 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Blat:

  • 5 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 300 grame de faina
  • 1 pachetel praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • zahar vanilat

C rema:

  • 100 ml lapte
  • 200 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • 250 g zahar pudra
  • nuca de cocos
  • 1 fiola esenta vanilie

Mod de preparare:
1)Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Separat, se bat foarte bine galbenusurile.
2)Se adauga peste albusurile batute cele 5 linguri de ulei, faina, praful de copt si se amesteca foarte bine.
3) Se adauga galbenusurile batute si se amesteca bine.
4) Se incalzeste cuptorul. Se unge o tava cu unt.
5) Se pune compozitia in tava si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 de grade 25 de minute.
6)Cand este gata se scoate pe un planseu si se lasa sa se raceasca.
Crema:
a) Laptele se incalzeste putin (nu se lasa sa fiarba). Se adauga cele trei linguri de faina si se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase.
b) Smantana si zaharul se introduc la mixer. Se adauga si esenta de vanilie. Se mixeaza pana ce smantana se intareste (se foloseste smantana grasa).
c) Se adauga laptele dupa ce s-a racit peste smantana amestecata si se mixeaza foarte bine.
d) La final se adauga untul si se mixeaza.
Dupa ce s-a racit blatul se intinde crema in strat generospe toata suprafata acestuia. Se orneaza cu nuca de cocos. Se lasa la frigider cateva ore. Pofta buna!



O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri