Ingrediente necesare pentru tortulet broasca testoasa:
Pentru rulada:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- gem de fructe rosii ( capsuni, cirese, visine)
Pentru crema:
- 400 g smantana pentru frisca
- 2-3 linguri zahar farin
- 2 linguri gem de capsuni
- esenta de vanilie
- 1 lingurita gelatina.
Mod de preparare:
Rulada:
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 10-15 minute in cuptorul deja incins. Blatul copt se aseaza pe un prosop umed si se ruleaza cu totul. Dupa ce s-a racit se desface si se taie in doua. Se ung ambele blaturi cu gem de fructe si se formeaza doua rulade, care se taie in felii de 1 cm grosime
Crema:
Se bate smantana cu zaharul pana se obtine frisca, se adauga esenta, gemul de capsuni si gelatina inmuiata (dizolvata pe baie de aburi si racita).
Asamblarea:
Se tapeteaza un vas rotund cu folie alimentara, se aseaza un strat cu felii de rulada, inclusiv pe peretii vasului, se toarna frisca si se acopera cu inca un strat din felii de rulada. Se da vasul la rece pentru 2-3 ore, apoi se rastoarna pe platou. Capul si picioarele broscutei se pot realiza din pasta de zahar, caramele gumate, bucati de rahat sau jeleuri ( dupa imaginatia fiecaruia).
O reteta propusa de blogul truedelights.ro