Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

    2 pahare faina,daca mai este nevoie se adauga mai multa pana aluatul devine elastic 100 g unt sau margarina 150 g smantana 1/2 pahar zahar zahar vanilat 1 galbenus 1/2 lingurita praf de copt

Pentru umplutura 1:

    6 caise mari sau piersici mari bine copate 4 linguri zahar

Pentru umplutura 2:

    200 g branza 100 g smanatna 1 ou 1/2 pahar zahar zahar vanilat esenta de rom

*1 pahar=200 ml

Mod de preparare:

Amestecam faina cu untul dat prin razatoare, galbenusul, smanatana, zaharul, praful de copt si zaharul vanilat. Rezulta un alaut care se imparte in doua bucati. Se invelesc in folie alimentara si se lasa 30 de minute in frigider. Intindem apoi prima bucata in foaie, o asezam intr-o tava captusita cu hartie de copt, o gaurim din loc in loc cu fruculita. Caisele sau piersicile se introduc la bleder impreuna cu zaharul, se mixeaza, dupa care se intind peste foaie in strat uniform. Pentru cea de-a doua umplutura, mixam toate ingredientele si le asezam apoi peste stratul cu caise in strat uniform. Intindem apoi cea de-a doua foaie, ungem cu galbensul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.


O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)