Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

    500gr faina 1 pliculet de drojdie uscata 1 plic de sare 200 gr zahar 2 oua 3 plicuri de zahar vanilat ulei 1 borcan de dulceata de caise 100 gr zahar pudra


Mod de preparare:
 

Se face o maia din faina, drojdie, sare, zahar, zahar vanilat si oua. Se framanta bine, iar la final se adauga putin ulei si se mai framanta inca 5 minute. Se lasa deoparte, iar cand coca si-a dublat volumul se fac turtitele. Se ia cate o bucata de aluat, se subtiaza cu sucitorul, se unge cu dulceata, apoi se unesc capetele, se preseaza bine pentru a nu se desface si se prajesc in ulei incins.Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.Pofta buna!


O reteta propusa de: Mihaela Grigore (mihagrigore)