Ingrediente:
telemea – 200 g
| cartofi -. 4 buc mari
| oua- 1
| faina- 3 linguri
| chimen- jumatate de lingurita
| ulei pentru prajit – o ceasca
| boia- jumatata de lingurita
| sare si piper dupa gust.
Portii: 6
In loc de traditionalele crochete de cascaval am vrut sa inlocuiesc cascavalul cu telemeaua, stiind ca aceasta le va da un gust mai sarat. Sunt usor de preparat si se merg foarte bine la o gama mai larga de aperitive.
Mod de preparare:
1.Pentru inceput, punem cartofii spalati la fiert. Timpul aproxitiv de fierbere este de 20 min. Ii verificam daca sunt gata si ii curatam cat sunt inca calzi. II dam prin razatoarea cu ochiurile mici si cu ei am terminat.
2.Telemeaua ii urmeaza acelasi drum dat prin razatoare. Intr-un vas destul de incapator punem atat cartofii cat telemeaua. Adaugam restul ingredientelor si le amestecam bine pana devine o compozitie omogenizata. Din ea facem cu mainele udate in apa mingi destul de mici, ca sa nu necesite mult din pentru prajitul lor.
crochete telemea Crochete de telemea
crochete telemea1 Crochete de telemea
3. Intr-o tigaie cu uleiul incins le asezam, si lasam focul sa fie potrivit. Le rumenim pe toate partile si le scoatem pe un servetel (pentru a absorbi uleiul in exces).
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|