Un desert foarte aromat, fin, cu destul de putine calorii, care se face neasteptat de usor. Cea mai mare problema este sa asteptam sa se raceasca dupa ce scoatem crema de la cuptor, pentru ca arata si miroase atat de biiiine :) Daca folositi zahar vanilat Bourbon, cum am facut noi, nu va speriati de bobitele negre care apar, sunt de vanilie :)
Pentru 5 - 6 portii avem nevoie de:
1 litru lapte
| 200 g zahar
| 8 oua
| 2 pliculete zahar vanilat
Mixamouale cu 100g zahar si zaharul vanilinat. Subtiem compozitia cu lapte si lasam sa se odihneasca. Noi am facut crema de zahar ars intr-o cratita mare, dar puteti sa o coaceti si in forme individuale. Restul de zahar il caramelizam la foc mic intr-o cratita cu fundul gros, pentru ca zaharul trebuie sa se caramelizeze incet. Cratita trebuie sa fie suficient de mare, in cazul in care nu folositi forme mici. Cand zaharul e topit, miscam vasul astfel incat zaharul ars sa imbrace si o parte a peretilor. Turnam compozitia de lapte in vasul sau vasele in care dam la cuptorul incalzit la foc mic, timp de aproximativ 30 de minute. Crema de zahar ars e gata cand se desprinde de pe peretii vasului. Se serveste rece, preferabil dupa ce a stat o ora la frigider, cu siropul delicios pe care si-l lasa, iar 100 de grame au aproximativ 140 calorii.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|