O reteta simpla si interesanta de paine

Am numit asa aceasta painica pentru ca reteta este a unei prietene foarte bune. Si totusi nu-mi iese exact ca a ei dar va tin la curent daca mai aflu vreun secret :D.

Ingrediente:

  • 300ml lapte
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1-2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde.

Dizolvam drojdia in laptele caldut dupa care punem sarea si zaharul. Adaugam 1 ou iar la celalalt ou separam albusul de galbenus si adaugam in aluat numai albusul. Galbenusul in lasam separat si turnam peste el 1 lingura de lapte. Acest amestec il folosim la uns painea. Omogenizam compozitia si incepem sa framantam adaugand faina cat cuprinde. Framantam foarte bine astfel ca painea sa iasa pufoasa. Ungem aluatul cu ulei si lasam la crescut 1 ora. Taiem in 4 parti egale si impletim 2 painici. Lasam iarasi la crescut. Dupa ce painea si-a dublat volumul, ungem cu amestecul de galbenus si lapte apoi introducem in cuptorul preincalzit la 180C. Scoatem painea rumenita frumos din cuptor si servim alaturi de orice mancarica calda avem in meniu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Va urez pofta buna!

Mai multe


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri