1 punga creveti congelati
| paste fainoase
| legume (ceapa, ardei gras, usturoi, praz)
| ciuperci
| 2 catei de usturoi
| marar
| patrunjel verde
| unt
Mod de preparare:
Fierberea pastelor fainoase se face in apa clocotita, in care s-au pus sare grunjoasa si cateva picaturi de ulei de masline, pentru a nu se prinde pastele de fundul cratitei. Nu se spala cu apa rece, dupa fierbere, nici nu se scurg total, pentru a nu se prinde ulterior, de tigaia in care se continua prepararea. Ciupercile se calesc in ulei de masline. Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinate. Peste ciupercile usor calite, doar cat sa se moaie, se adauga legumele care se unduiesc putin. Decongelarea crevetilor se face in apa clocotita. Crevetii inghetati se pun intr-o sita care se cufunda pentru 15-20 de secunda intr-o cratita cu apa fierbinte. Crevetii decongelati se lasa la scurs, in sita. Pentru a evita stropirea ulterioara, cu ulei fierbinte, crevetii se tamponeaza cu hartie absorbanta. Intr-o tigaie, se incinge ulei de masline si o lingura de unt proaspat, cumparat de la ciobani. Se adauga pentru gust, 2 catei de usturoi si cateva firisoare de ardei iute. Usturoiul se scoate, inainte de a se coace, pentru a evita amareala preparatului. Crevetii se calesc, la foc mare, in amestecul fierbinte, de unt si ulei de masline, pe ambele fete, pana capata o culoare rosiatica. Mare atentie la stropii de lichid fierbinte care sar din tigaie. Se presara piper boabe si sare grunjoasa, proaspat macinate, dupa gust. In tigaie, se amesteca crevetii prajiti cu pastele fainoase, ciupercile si legumele calite. Se amesteca cu grija, toate ingredientele, la foc potrivit, pentru omogenizarea temperaturii intregului preparat. Preparatul decorat cu verdeata tocata marunt se serveste cald. Cine doreste poate sa puna sos de rosii sau un sos alb, de smantana si praz. Preparatul poate fi servit cu o salata de verdeturi (salata verde si leurda sau spanac), ceapa rosie si ridichi, sare grunjoasa, piper proaspat macinat, ulei de masline si zeama de lamaie.
Alte retete culinare descoperiti pe blogul: Munca Protejata
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|