E vremea capsunilor! 5 retete delicioase de-ti lasa gura apa

Tarta cu capsuni si mere

Tarta cu capsuni si mere

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu capsuni si mere:

Aluat:

  • 75 g margarina
  • 5o g zahar pudra
  • 125 g faina
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • 300 g capsuni
  • 2 mere
  • 1 lingura miere de albine

Mod de preparare tarta cu capsuni si mere:

Aluat:

Margarina taiata in bucati mici, se amesteca cu zaharul pudra, pana se formeaza o crema spumoasa. Se adauga faina, esenta si se framanta aluatul cu mainile pana cand seamana cu niste firimituri mari. Se toarna apa si se strange repede aluatul intr-o bila,
se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider timp de 20-25 minute.

Umplutura:

Merele se curata de coaja, se golesc de casuta cu seminte si se taie in felii subtiri.
Capsunile se taie in felii subtiri.

Asamblarea:

Aluatul se intinde in foaie subtire de forma rotunda si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul aluatului se aseaza mai intai feliile de mere, apoi feliile de capsuni, lasand o margine goala de aprox. 5 cm. Se aduc marginile aluatului peste fructe si se apasa usor cu mainile. Bordura formata se presara cu putin zahar tos. Tarta se coace la 180 de grade, timp de 15-20 minute. De unge deasupra cu miere de albine.

E un deliciu servita calda sau rece!
Daca nu e post, margarina din aluat o puteti inlocui cu unt, iar tarta o puteti servi alaturi de o cupa cu inghetata.

O reteta propusa de blogul http://truedelights.ro

 Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

2 / 5

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu capsuni:

  • 1 pachet biscuiti digestivi (150g)
  • 100 g unt
  • 50 g nuci

Umplutura:

  • 300 g branza dulce grasa
  • 300 g capsuni + 200 g pentru decor
  • 150 g smantana slaba (12%)
  • 150 g smantana pentru frisca (36%)
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 albus
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Sos (optional):

  • 150 g capsuni
  • 1 lingurita zahar
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Mod de preparare cheesecake cu capsuni:

Facem mai intai blatul, pentru care am maruntit biscuitii si nuca folosind tocatorul sau robotul de bucatarie. Topim untul si amestecam toate ingredientele bine, pana cand se omogenizeaza. Punem intr-o forma cu peretii detasabili si presam astfel incat sa obtinem un blat uniform. Dam la frigider pentru 30 minute - 1 ora, timp in care facem umplutura.
Acum sa ne ocupam de umplutura. Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem marunt. Punem gelatina la dizolvat in 100 ml apa rece si o lasam cateva minute sa se umfle. Intre timp, punem la incalzit smantana de 12%, pana se incalzeste, dar nu fierbe. Luam vasul cu smantana de pe foc si turnam in el gelatina, care se va dizolva imediat. Lasam sa se racoareasca si pregatim branza.
Am preferat sa folosesc piciorul vertical al mixerului pentru a pasa branza dulce si a obtine o consistenta cremoasa. Daca nu aveti un mixer cu picior vertical, amestecati bine cu o furculita. Adaugam zaharul, coaja si zeama de lamaie si omogenizam. Putem folosi in continuare mixerul ca sa se dizolve zaharul cat mai mult.
Cand amestecul de smantana cu gelatina a ajuns la temperatura camerei, il adaugam peste branza si amestecam. M-am bucurat ca am gasit smantana dulce pentru frisca, pentru ca nu vroiam sa folosesc frisca vegetala. Punem capsunile taiate si batem smantana pentru frisca cu mixerul pana se intareste. O adaugam peste amestecul de branza si capsuni, iar la sfarsit, incorporam albusul batut spuma.
Turnam umplutura peste blat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore, pana se intareste. Scoaterea cheesecakului din tava e o operatiune destul de delicata, pentru ca sa nu se rupa nici umplutura, nici blatul. Asa ca, folosind un cutit subtire desprindem umplutura de peretii vasului, pe care ii inlaturam. Apoi, cu un cutit mai lat, desprindem blatul si mutam cheesecakeul pe un platou.
Sosul se face foarte simplu, punem toate ingredientele intr-un vas si folosim piciorul vertical al mixeruluica sa le pasam. Punem sosul intr-un bol si il tinem la frigider pana cand servim.
Ornam cheesecakeul cu capsuni taiate pe jumatate sau intregi si pe fiecare felie punem o lingura sau doua de sos. Cheesecakeul este foaaarte aromat si racoros, tocmai bun de facut vara. Nici nu va veti da seama cat de repede dispare, mai ales ca are cam 230 calorii / 100 grame cu sos cu tot.

Pe blogul furnicuti.blogspot.ro veti descoperi si alte retete delicioase.

 Prajitura cu budinca si capsuni

Prajitura cu budinca si capsuni

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu budinca si capsuni:

Blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare

Umplutura:

  • un plic praf de budinca cu gust de frisca
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • capsuni
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare prajitura cu budinca si capsuni:

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, folosind o spatula si amestecand usor.
Turnam compozitia intr-o forma de aprox 22 cm (eu al folosit o forma floare de silicon).
Cu un pos sau o seringa pentru ornat punem budinca peste blat de jur imprejur alternad cu cate un rand de capsuni.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava, asezam pe o farfurie si pudram cu zahar pudra.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

Desert cu capsuni, banane si inghetata

Desert cu capsuni, banane si inghetata

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru desert cu capsuni, banane si inghetata:

N-am stiut cum sa o numesc, sau poate ca deja are un nume al ei, dar tin sa va spun ca m-am delectat cu aceasta minunatie intr-o zi cand ma uitam cu tristete la cateva capsune ramase in frigider, gandindu-ma ca daca nu le dau de cap atunci, sigur se vor strica. Si ca sa nu prapadesc bunatate de fructe, le-am venit de hac. Iata cum:
le-am luat pe doamnele capsune, am decojit o singuratica banana, am scos la iveala din lumea arctica pe domnisoara inghetata (stiu ca pare a fi unt, insa nu! este de vanilie si este din aceea gen parfait) si am luat la intrebari niste cuburi de gheata razlete. Pe doamnele capsuni si pe banana cea singuratica le-am pus sa danseze intr-un blender la vazul inghetatei proaspete, s-au pus si mai abitir pe dansat in blender. Ostenite de atata dansat, s-au odihnit intr-un pahar; cuburile nu s-au lasat nici ele mai prejos si au venit in ajutorul suratelor ca sa le racoreasca. Au sarit atat de tare, mai-mai sa le strice armonia ostenitelor si sa le dea afara din pahar. Cateva feliute harnicutze de capsune au venit sa le stavileasca pe toate si sa le potoleasca nebunia.

Povestea se termina aici, insa va spun ca nebunia abia acum incepe! poate nu arata asa de bine, dar gustul isi spune cuvantul!

Aceasta reteta a fost oferita de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

 Pui la cuptor cu mere, capsuni si fructe de padure

Pui la cuptor cu mere, capsuni si fructe de padure

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui la cuptor cu mere, capsuni si fructe de padure:

Acest pui nu este numai de efect, ci imbinand carnea cu fructele descoperiti arome deosebite. Iar daca nu mai stiti ce sa gatiti deosebit in zilele de sarbatoare, puteti apela cu incredere la aceasta varianta. Mai ales ca orice incepator il poate pregati.

Mai intai spalati bine puiul intreg, sarati-l si asezati-l intr-o tigaie cu o jumatate de pachet de unt. Rumeniti-l bine, pana cand pielea devine crocanta. Scoateti-l din tigaie si asezati-l intr-o tava. Turnati peste el untul din tigaie si dati la cuptor.

Dupa 20 de minute adaugati in tava 2-3 mere taiate feliute si curatate de samburi. Dati inapoi la cuptor. Din cand in cand luati cu o lingura din sosul din tava si puneti peste pui.

Intre timp puneti un pachet de fructe de padure (eu am avut si capsuni in pachet) intr-o cana de apa si incalziti pana se decongeleaza. Strecurati fructele de zeama si puneti peste pui, la aproximativ 20 de minute dupa ce ati adaugat merele sau cand puiul este rumenit dupa gustul vostru.

Atentie! Nu adaugati zahar peste fructe. Gustul lor acrisor este numai potrivit cu friptura! Mai lasati la cuptor inca 5-10 minute si serviti cu cartofi natur, cu unt si patrunjel.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Tarta cu capsuni si mere
 Cheesecake cu capsuni
 Prajitura cu budinca si capsuni
Desert cu capsuni, banane si inghetata
 Pui la cuptor cu mere, capsuni si fructe de padure

Rezumat

Sezonul capsunilor parfumate tocmai si-a intrat in drepturi. Va propunem 5 delicii culinare cu capsuni care vor impresiona toata familia.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri