5 / 6

Pui la cuptor cu mere, capsuni si fructe de padure

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui la cuptor cu mere, capsuni si fructe de padure:

Acest pui nu este numai de efect, ci imbinand carnea cu fructele descoperiti arome deosebite. Iar daca nu mai stiti ce sa gatiti deosebit in zilele de sarbatoare, puteti apela cu incredere la aceasta varianta. Mai ales ca orice incepator il poate pregati.

Mai intai spalati bine puiul intreg, sarati-l si asezati-l intr-o tigaie cu o jumatate de pachet de unt. Rumeniti-l bine, pana cand pielea devine crocanta. Scoateti-l din tigaie si asezati-l intr-o tava. Turnati peste el untul din tigaie si dati la cuptor.

Dupa 20 de minute adaugati in tava 2-3 mere taiate feliute si curatate de samburi. Dati inapoi la cuptor. Din cand in cand luati cu o lingura din sosul din tava si puneti peste pui.

Intre timp puneti un pachet de fructe de padure (eu am avut si capsuni in pachet) intr-o cana de apa si incalziti pana se decongeleaza. Strecurati fructele de zeama si puneti peste pui, la aproximativ 20 de minute dupa ce ati adaugat merele sau cand puiul este rumenit dupa gustul vostru.

Atentie! Nu adaugati zahar peste fructe. Gustul lor acrisor este numai potrivit cu friptura! Mai lasati la cuptor inca 5-10 minute si serviti cu cartofi natur, cu unt si patrunjel.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri