Ingrediente necesare pentru prajitura cu budinca si capsuni:
Blat:
3 oua
4 linguri zahar
7 linguri faina
2 linguri cacao
8 linguri ulei
8 linguri lapte
1 lingurita praf de copt
un varf cutit sare
Umplutura:
un plic praf de budinca cu gust de frisca
400 ml lapte
2 linguri zahar
capsuni
zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare prajitura cu budinca si capsuni:
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, folosind o spatula si amestecand usor.
Turnam compozitia intr-o forma de aprox 22 cm (eu al folosit o forma floare de silicon).
Cu un pos sau o seringa pentru ornat punem budinca peste blat de jur imprejur alternad cu cate un rand de capsuni.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava, asezam pe o farfurie si pudram cu zahar pudra.