Dificultate: redusa

Ingrediente:

    750 g prune 300 g zahar 250 g unt  1 praf sare 4 oua 1/2 plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2 linguri pesmet 30 g migdale 1 plic zahar vanilat 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Spalati prunele, le taiati pe jumatate si indepartati samburii. Presarati peste ele 2-3 linguri de zahar. Frecati untul spuma, adaugati un praf de sare si treptat restul de zahar. Amestecati pana se topeste zaharul, dupa care adaugati faina amestecata cu praful de copt si zeamilul iar, la sfarsit,
albusurile batute bine. Ungeti o tava cu unt, presarati pesmetul si intindeti jumatate din aluat. Dati la cuptorul incins 10 minute, dupa care scoateti din cuptor. Intindeti pe toata suprafata prunele, acoperiti cu restul de aluat si presarati cu migdalele taiate. Dati la cuptor inca 40 de minute, dupa care presarati zaharul vanilat si cel pudra.

 

Sursa foto : tiny banquet committee