O reteta simpla si gustoasa de salata de oua umplute

Mie imi plac foarte mult ouale umplute, dar m-am gandit intr-o zi oare nu se pot face si altfel, si spre norocul meu am gasit aceasta reteta, si bineinteles, am adaptat-o in asa fel, incat sa fie placuta vizual, dar si buna la gust. Are nevoie de putine ingrediente, dar este foarte buna, plus ca se prepara foarte repede. Asa ca urez spor la treaba!:)

Ingrediente neceare pentru salata cu oua umplute:

  • oua- 5 (3 pentru salata, 2 pentru maioneza, ),
  • sunca presata – 200 g,
  • cartofi – 2 buc,
  • cascaval – 100 gr,
  • branza topita cu verdeata (la tub)- 50 gr,
  • sare, suflet si piper dupa gust,
  • smantana – 0 lingura;

pentru marinarea cepii:

  • ceapa- 1/2 buc
  • apa – 100 ml
  • otet – 2 lingurite, piper.

Din necesarul de ingrediente de mai sus veti obtine 4 Portii de Salata cu oua umplute.

Timp preparare: 30-40 min.

Modul de preparare a acestei salate:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

1. Se pun la fiert cartofii intregi si 4 oua (1 – pentru maioneza, restul la salata) pentru 10 min. In acest timp, noi punem ceapa la marinat astfel: taiem ceapa in semilune si o punem cu ingredientele de mai sus pentru cel putin 15 min.
2. Intre timp, Pregatim o farfurie, poate fi si rotunda, dam prin razatoare sunca presata. Scoatem ceapa de la marinat, o stoarcem bine si o punem deasupra carnii.
3. Stingem aragazul, cartofii si oule le dam printr-un jet de apa rece si le curatam. Cartofii ii dam prin razatoare si punem deasupra. Ulterior, presaram si un pic de sare.
4. Oualele, 3 din ele le taiem in doua si in alt vas punem doua galbenusul. Aici mai adaugam si branza topita si omogenizam totul . Umplem ouale cu aceasta compozitie si le asezam deasupra cartofilor.
5. Din oul fiert ramas si galbenusul celui cred pregatim maioneza conform retetei de maioneza de casa.
6. La final, adaugam si o lingura de smantana. Punem deasupra aranjamentului maioneza si cu un cutit trecut prin apa rece nivelam totul. Deasupra presaram cascavalul dat prin razatoarea cu ochiurile mici si o putem orna cu putini ardei gras.

Nu asa ca arata bine? Si e atat de rapid de facut:)

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri