Dificultate: redusa

Ingrediente:

    550 g faina integrala 20 g drojdie 1 lingura busuioc proaspat 1 lingura rozmarin 2 lingurite frunzulite de cimbru, 3 linguri ulei de masline 2 lingurite sare

Mod de preparare:

Pisati usor drojdia si o inmuiati in 100 ml de apa. Amestecati faina cu sarea. Faceti in faina o gropita in care puneti zaharul, drojdia si uleiul si incepeti sa framantati aluatul. Daca mai este nevoie, mai adaugati apa. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca la loc clad, cam 30 de minute. Framantati din nou aluatul, iar cand devine neted, adaugati busuiocul si rozmarinul tocate fin si continuati sa framantati, pana ce se desprinde de pe margini. Acoperiti cu un prosop si lasati sa se dospeasca aproximativ 2 ore. Se mai framanta 2 minute, dupa care formati o paine rotunda. Presarati frunzulitele de cimbru si dati la cuptorul incins, sa se coace circa 30 de minute.