Dificultate: redusa

Ingrediente:

Aluat:

    250 g faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g zahar 150 g unt moale 1 ou

Umplutura :

    1,5 kg prune 700 ml lapte 6 oua 1 plic zahar vanilat 75 g zahar 160 g gris coaja rasa de la o lamaie 100 g biscuiti, 1 plic zahar vanilat 2-3 linguri zahar

Mod de preparare:

Framantati un aluat din faina, drojdie, lapte caldut, zahar, unt si un ou. Acoperiti vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca la caldura, 30 de minute. Intre timp, preparati umplutura. Prunele se spala si se indeparteaza samburii. Intr-o oala, puneti pe foc laptele, zaharul si zaharul vanilat, iar cand incepe sa dea in clocot adaugati grisul si coaja de lamaie si lasati sa se umfle circa 5 minute, la foc mic. Luati oala de pe foc, adaugati galbenusurile si lasati compozitia sa se raceasca.  Framantati inca o data aluatul, il intindeti intr-o tava unsa, ridicandu-l putin si pe margini, acoperiti cu un capac si lasati-l sa creasca alte 15 minute. Biscuitii se sfarama  si se presara peste aluat. Bateti albusurile spuma, amestecati cu compozitia de gris si intindeti crema astfel obtinuta peste aluat, iar deasupra se asezati dupa imaginatie prunele. Dati prajitura la cuptor, pana se coace, cam 65-70 de minute  Dupa ce se scoate din cuptor presarati  zahar vanilat.

 

Sursa foto : The Shifted Librarian