5 deserturi raw vegan pe care trebuie sa le incerci

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere

1 / 5

Ingrediente necesare pentru prajitura cu mere

  • 2- 4 linguri faina de samburi de floarea soarelui in functie de cat cere reteta
  • 2 mere
  • 50 stafide aurii
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 varf de cutit de pudra de cuisoare
  • 1-2 linguri de apa

Mod de preparare prajitura cu mere:

In robot se vor procesa: un mar impreuna cu stafidele aurii, 2 linguri de apa si jumatate din cantitate de scortisoara. Daca nu aveti robot, puteti sa dati merele pe razatoare si sa tocati marunt stafidele.

Continutul se va scoate din robot si se va amesteca cu faina din samburi de floarea soarelui care se poate pregati in prealabil in rasnita sau in masina de tocat nuci. Celalalt mar se va marunti in robot impreuna cu o lingurita de faina de floarea soarelui, restul scortisoarei si praful de cuisoare.

Intr-un cerc sau patrat culinar de inox sau plastic, vom presa 1-3 linguri din prima compozitie si inca 2-3 linguri din a doua compozitie. In video, am ornat prajiturica cu zmeura si stafide, insa puteti sa va folositi imaginatia formand si alte design-uri, precum varianta de mai jos. Gustul este ca de placinta de mere sau ca de mere cu biscuti si scortisoara.

Ligia Pop va prezinta si alte retete delicioase.

Tort raw vegan

Tort raw vegan

2 / 5

In bucataria cruda si vegana nu exista faina, zahar, lapte, oua si ceea ce rezulta de obicei din combinatia lor, dar exista curmale, seminte, avocado, cacao – tot ce ne trebuie adica sa facem un tort pe principiul blat, crema, umplutura.

Blatul l-am facut cu 2 cani mari de nuca, 1 cana de cacao cruda si organica (merg si variantele bio de la supermarket) si pentru a fi dulce 1 cana de curmale fara samburi. Ele ajuta si la “legarea” compozitiei, asa ca, in timp ce totul se amesteca si faramita in food processor, eu am mai pus cateva peste cantitatea initiala ca sa fie compozitia lipicioasa. Asta a durat cu totul 10 minute si aici includ si faptul ca am spalat vasul de la food processor!
Apoi am facut si crema de ciocolata: 1 avocado l-am amestecat cu blenderul vertical (ca e cel mai facil) alaturi de o jumatate de cana de cacao si miere dupa gust. La mine gustul a fost vreo trei sferturi de cana, dar e cel mai bine sa ne orientam dupa preferintele propriile!

Am luat apoi un platou si o forma de plastic rotunda (luata intr-un set cu alte forme de la Ikea, my love) si am transferat acolo o jumatate din cantitatea de blat. L-am intins cu mainile mele si ale Alexiei si ne-am concentrat pe ganduri pozitive si pline de iubire pentru toti cei care urmau sa manance din tortul de ziua mea. Am facut deci prima jumatate rotunda a tortului, am uns-o cu crema de ciocolata din abundenta, din care de fapt n-am mai pastrat decat foarte putin pentru decorul final. Dupa care am adaugat tot paharul de zmeura, dar va zic ca la sigur mergeti cu doua pahare. Nu fiti zgarciti ca mine!!! A urmat a doua jumatate de blat si pe urma the final touch.

Pentru ca lucram in echipa, finalul i-a apartinut lui Raul: el a uns tortul cu putina crema ramasa, a ridicat inelul de plastic care a dat tortului forma lui de tort rotund, apoi a plasat strategic cateva frunzulite de menta, vreo 5, hai 6 zmeurici si cativa fulgi de cocos bio. Ideea geniala a fost ca marginile sa le tapeteze cu cacao nibs – astea sunt boabe de cacao crude sfaramate – au aratat excelent, asa cum se poate vedea cu ochiul liber in fotografia atasata!

Pentru incheiere: prepararea tortului a durat vreo 30 de minute, give or take, ca doar nu va inchipuiati ca stateam doar in bucatarie de ziua mea!

O reteta propusa de blogul crazygoodraw.blogspot.ro

 

Bomboane Milky-Way

Bomboane Milky-Way

3 / 5

Ingredientele sunt: 1 cana de pasta de cacao rasa, 1 cana de fulgi de cocos bio, 1/2 cana de miere, 3 linguri generoase de unt de cocos, 1/2 lingurita de vanilie praf bio, un praf de sare himalayana si 2-3 linguri de apa.

Cea mai grea operatiune a fost razuirea cremei de cacao, care are o textura destul de dura, dar pana si asta nu mi-a luat mai mult de 5 minute. Se da deoparte si se topeste untul de cocos, la o temperatura de pana la 40 grade Celsius, ceea ce inseamna ca puteti s-o faceti fie in deshidrator, fie intr-un bain marie cu apa calduta. O data terminata si aceasta operatiune, toate ingredientele de mai sus le-am pus in blender, cu cele mai lichide la inceput ca sa nu stresam prea mult device-ul electric si vruuuuuuum.

Pasta aceasta se transfera intr-un vas de portelan si se da la congelator. Da, ati auzit bine! Am incercat la frigider, dar ramanea inca prea moale pentru a fi modelata sub o forma recognoscibila de bomboane, asa ca la congelator cu toata increderea. Dupa aproximativ o ora la -20 de grade, nu era inca inghetata, dar numai buna de facut bile. Provocarea este sa le faceti cat de cat egale, iar treaba asta iese de-abia dupa primele 10 bomboane:) Fiecare bila se tavaleste prin alti fulgi de cocos bio albi ca zapada si se transfera in frigider.

Nu sunt bune, sunt foarte bune! Raul a spus ca seamana la gust cu ciocolata Milky Way, despre care si eu cred acum, dupa ce-am mancat din bomboanele astea, ca e tare buna Eu nu-mi aminteam... Dar totusi Milky Way are zahar si lapte si oua, rau-rau-rau. Faceti bomboanele astea, zic!

O reteta recomandata de blogul crazygoodraw.blogspot.ro

Capsuni si frisca raw vegan

Capsuni si frisca raw vegan

4 / 5

Ingrediente necesare pentru capsuni si frisca raw vegan:

  • 500 g caju sau doar 250 g
  • ½ kg capsuni feliate
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 50 g miere
  • 300 ml apa

Mod de preparare capsuni si frisca raw vegan:

Toate ingredientele cu exceptia capsunilor feliate se blenduiesc pana devin o crema fina precum frisca. Se poate adauga optional unt de cocos sau esenta de vanilie. Intr-o cupa se alterneaza straturi de capsuni feliate si frisca. Desertul se consuma imediat. Daca v-a mai ramas frisca, aceasta se poate pastra intr-un recipient de sticla la frigider, timp de 7-8h.

Pentru a descoperi si alte retete raw vegan vizitati blogul ligiapop.com

Inimioare de canepa

Inimioare de canepa

5 / 5

Pentru inimioare:

  • 200 g nuci de canepa (seminte decorticate de canepa)
  • ¼ cana apa
  • 50 g psyllium
  • 75 g miere
  • 75 g cacao raw
  • 20 g pudra de vanilie sau un baton de vanilie
  • bobite de rodie pentru decorare

Toate se amesteca bine intr-un bol si se lasa deoparte. Intre timp se pregatesc doua forme culinare (inimioare) iar compozitia se preaseaza in ele cu ajutorul unei lingurite. Aceste forme le puteti procura de aici. Se orneaza cu bobite de rodie.

Glazura de capsuni

  • 200 g de capsuni congelate
  • 125 ml apa
  • 75 g miere

Toate se transforma intr-o glazura cu ajutorul unui blender si se toarna pe langa cele doua inimioare, trasformandu-le in doua insule de dragoste.

O reteta recomandata de blogul ligiapop.com

Prajitura cu Mere
Tort raw vegan
Bomboane Milky-Way
Capsuni si frisca raw vegan
Inimioare de canepa

Rezumat

Pentru o experienta noua culinara, va prezentam 5 deserturi raw vegan. Va asiguram ca sunt la fel de delicioase si apectuoase ca cele obisnuite, dar mult mai sanatoase.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri